Вижте новите правила за багаж на Уиз еър - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте новите правила за багаж на Уиз еър
Автор: Peika.bg
Вижте новите правила за багаж на Уиз еър

Нискотарифната авиокомпания Уиз еър (Wizz Air) обяви, че въвежда нова политика за багажа на пътниците от 1 ноември 2018 г.

Пасажерите ще имат право да носят на борда един безплатен ръчен багаж (40x30x20 см), а пътниците, които закупят Уиз прайорити, ще могат да качат на борда и багаж с колелца (55х40х23 см). Освен това Уиз еър ще въведе нов размер чекиран багаж от 10 кг на цени, стартиращи от едва 7 евро.

Според авиокомпанията новата багажна политика ще даде по-голям избор за пътниците, тъй като ще позволи на клиентите да избират между повече от 50 варианта за ръчен и чекиран багаж, в зависимост от техните индивидуални предпочитания. Промените са наложени, тъй като над 10 000 полета годишно са засегнати от закъснения, свързани с багажа, a новата политика ще ускори качването на борда и ще подобри точността на полетите.

Новата политика цели да насърчава пътниците на Уиз еър да опаковат разумно и да използват услугата Уиз прайорити, която включва безплатен ръчен багаж (40x30x20 см) и багаж на колелца (55x40x23 см), които могат да бъдат качени на борда, плюс приоритетно чекиране и качване на борда преди другите пътници, и то на цена само от 5 евро.

Всички пътници с резервации без Уиз прайорити, направени преди 10 октомври, за пътувания след 1 ноември 2018 г., ще получат като компенсация към резервацията си безплатен чекиран багаж до 10 кг, а резервациите с чекиран багаж ще бъдат допълнени безплатно с Уиз прайорити.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин