Хандверкерхоф – занаятчийският рай на Нюрнберг - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Хандверкерхоф – занаятчийският рай на Нюрнберг
Автор: Peika.bg
Хандверкерхоф – занаятчийският рай на Нюрнберг
Снимка: Tourismus Nurnberg

През 15-и век в Германия процъфтява занаятчийството и по-специално металообработването и текстилната индустрия

Истински европейски център за производство на такива стоки е Хандверкерхоф (Handwerkerhof) в Нюрнберг, където традицията не само се е запазила, но днес продължава да привлича огромен брой туристи.

Преди векове занаятчиите от Нюрнберг са оставяли чужденците зашеметени с майсторството си, а днес талантът им има същия ефект върху туристите, които могат да наблюдават на живо как се правят стъклени чаши и бутилки, как се кове метал, как се правят бижута или как се пирографират дървени плоскости.

33285

Хандверкерхоф е известен с характерните си ламаринени играчки, деликатни механични елементи и кожени изделия и те могат да бъдат закупени от посетителите. Сред другите изненади за тях са майсторски джинджифилови сладкиши, вино и бира, керамични изделия и други. С други думи, малко са нещата, които не са произвеждат ръчно из магазинчетата по калдъръмените улички, а мястото е разположен приятно близо до красивия замък Нюрнберг, откъдето може да започне туристическата ви обиколка. Многобройните традиционни ресторантчета в района пък са гаранция, че няма да останете гладни.  

Полезна информация: Хандверкерхоф се намира в сърцето на град Нюрнберг. Отворен е от 20 март до 30 декември (включително) от понеделник до събота между 9 сутринта и 10 вечерта. Затворен е в неделя и на национални празници. Магазините вътре са отворени от понеделник до петък от 10 сутринта до 6:30 вечерта и са затворени в неделя и на национални празници. Актуална информация ще откриете на официалната му страница тук.

33293

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин