Хижата, до която се стига само с хеликоптер - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Хижата, до която се стига само с хеликоптер
Автор: Peika.bg
Хижата, до която се стига само с хеликоптер
Снимка: sheldonchalet.com

Този път ще ви представим едно местенце, което е за хората, които обичат лукса, но в същото време бягат от популярните туристически дестинации.

То се намира в Аляска и представлява модерна и отдалечена хижа високо в планината, около която няма нищо. Хижата се намира на територията на национален парк Денали, който е позициониран в централната част на щата Аляска, където се намира най-високият връх в Северна Америка – Маккинли (6193 м).

Става дума за Шелдън Шале – мястото е достъпно само с хеликоптер. То отвори за гости през февруари миналата година и е кръстено на собствениците си Робърт и Кейт Шелдън. Хижата е достъпна само с хеликоптер, а нощувката струва 25 000 долара. В цената се включва пътуването до хижата, гурме вечеря и различни активности, като разходка с шейна, изкачване на глетчери и алпинизъм.

Хижата, до която се стига само с хеликоптер
Снимка: sheldonchalet.com

Хижата е заобиколена от планински върхове, а за да се стигне от нея човек, трябва да се качи на хеликоптер от най-близкото населено място – Талкеетна.

Полетът до нея отнема 40 минути и разкрива невероятни гледки над пълноводните реки и гъстите гори на парка Денали.

Хижата, до която се стига само с хеликоптер
Снимка: sheldonchalet.com

Строежът на хижата е започнат през 2017 г., като само година по-късно тя е готова и започва да посреща първите си гости. Отвън Шелдън Шале изглежда непретенциозно, а интериорът е простичък, но уютен и модерен. Гостите биват посрещани с чаша шампанско и разнообразна морска храна, а за тях работи и най-добрият готвач в щата.

Хижата разполага с 5 спални, от които се разкриват спиращи дъха гледки към върховете. Тя има капацитет да приеме 10 души, като наемът от 25 000 долара е за всички тях, но изискването е гостите да направят поне 3 нощувки.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин