Холандия скоро ще е градска сърф дестинация - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Холандия скоро ще е градска сърф дестинация
Автор: Peika.bg

Може да знаете Холандия като страната на каналите, но скоро името й ще се прочуе и като дестинация за градски сърф. Причината е нов проект, който ще бъде завършен през юни 2015 г. в Ротердамбасейн с висока метър и половина вълна на всеки 7 секунди и половина.

Името на проекта е RiF010 и е финансиран от общината след като е проведена акция с гласуване, в която жителите на града могат да подкрепят любимите си идеи за развитие на Ротердам. Проектът за сърф зона печели най-много гласове и ще бъде реализиран на канала Стейгерсхрахт (Steigersgracht).

Освен интересно занимание за свободното време, проектът ще е еко. Изкуствената вълна не само ще създава достатъчно електричество за захранване на атракцията, но и ще пречиства водата в канала. Всички приходи от сърф вълната ще бъдат инвестирани обратно в проекта и в развитие на други зелени зони на втория по големина град в Холандия.

RiF010 ще е зона за каякари, леководолази и сърфисти, но встрани ще има тераса с кафене за зрители, предвидени са съблекални, душове и басейн. Лодки и канута ще могат да бъдат наемани от другата страна на терасата, която ще свързва RiF010 с останалата част на града.

Проектът се разработва от Университета в Делфт и е подкрепен с 3,6 милиона евро от общината в Ротердам. Очаква се RiF010 да отвори врати през юни 2015 г., като ще работи от април до ноември.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин