Хотел от бъдещето: Под водата - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Хотел от бъдещето: Под водата
Автор: Peika.bg

Събуждате се сутринта, разтърквате очи и през прозореца на хотелската си стая виждате... корали, разноцветни рибки и синьото на морската шир. Ако това ви звучи като сценарий от бъдещето, значи знаете къде да го потърсите – в Дубай.

През пролетта на 2012 г. стана ясно, че арабското емирство, което и сега изглежда супер футуристично, ще се сдобие с подводен хотел с 21 етажа под морското ниво. През октомври обаче от компанията, автор на проекта, Deep Ocean Technology, обявиха, че идеята ще бъде реализирана и в Оман. Подготвят се подводни хотели и в още няколко държави по света. Трепери, Дубай!

Основната част на хотел „Воден диск“ (Water Discus) се състои от два диска – един под водата и един на 5-7 метра над нея. Около горния диск има четири „сателита“ с още стаи, градина, басейни и площадка за хеликоптери (че за къде без нея). Сградата се държи на три солидни „крака“. По средата минава панорамен асансьор, а ако ви се изкачват 21 етажа до повърхността, има и стълбище. Дизайнерите като нищо може да са потърсили вдъхновение от анимационното филмче „Семейство Джетсън“ (което може и да изглеждаше като научна фантастика през 90-те, но реалността все повече заприличва на него).

Подводният хотел ще предлага всякакви забавления, но си заслужава да се отбележат туристическите подводници, подводните скутери и гмуркането в кораловия риф без да е нужно да излизате на повърхността на водата.

Ако вече си представяте как хотелът се наводнява и всички в него се удавят – все пак не забравяйте, че той е от бъдещето. „Сателитите“ могат да се откачат от главната конструкция и са направени така, че да плават по водата и да служат за спасителни лодки.

Можете да видите как ще изглежда хотелът в нашата футуристична галерия.

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин