Идеи за дома: Филми, които сте позабравили или не сте гледали - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Идеи за дома: Филми, които сте позабравили или не сте гледали
Автор: Peika.bg
Идеи за дома: Филми, които сте позабравили или не сте гледали
Снимка: pixabay

Киномани и пътешественици - всички сме в търсене на новото, различното и интересното, но понякога, когато нещо ни хареса и хване вниманието ни - бихме се върнали към него, за да го видим отново.

Някои филми наистина се запечатват за дълго в съзнанието ни - някои крият дълбок смисъл, други ни развличат, трети ни карат да се смеем с глас. Има много причини да прекараме час и половина - два пред екрана, захласнати в някое кино заглавие.

А сега нека видим и нашите предложения за стари, може би позабравени, но хубави филми.

1. Полицаят от Сен Тропе

Идеи за дома: Филми, които сте позабравили или не сте гледали

Главната роля на полицай Людовик Крюшо се изпълнява от френския киноартист Луи дьо Фюнес. Това е първият филм от поредицата за легендарните полицаи от Сен Тропе. Следват - Полицаят в Ню Йорк, Полицаят се жени, Полицаят се пенсионира, Полицаят и извънземните, Полицаят и полицайките.

Идеята за създаване на филма хрумва на Жан Жиро, когато е бил на почивка в Сен Тропе и му открадват видеокамерата от плажа докато се къпе. Жиро се оплаква в местното полицейско управление за кражбата, но от там му отговарят, че не се занимават с подобни дреболии. Така Жиро решава да осмее полицаите от Сен Тропе във филм. След появата на филма по екраните Сен Тропе става невероятно популярен за туристите. На голяма популярност се радва и филма, което поражда идеята за още нови серии.

2. Баварец (на руски: Бумер)

Баварец е руска криминална драма от 2003 година на режисьора Пьотр Буслов. През 2006 година излиза и продължението Баварец 2.

Четирима приятели се забъркват в криминални престъпления след кражба на автомобил БМВ и убийство на високопоставен представител на властта. Единствената алтернатива за тях е да минат в нелегалност и да се крият възможно най-далече с откраднатото возило. Така започват и техните приключения и премеждия с които се сблъскват по пътя си...

3. Бригада

Бригада е руски мини-сериал, създаден през 2002 г. Тематично той проследява живота на млад руснак, който между 1989 г. и 2001 г. от дребен гангстер се превръща в бос на мафията и бива избран в Думата. Сред младежта в Русия сериалът придобива особена популярност. Според създателите си с бюджет от 200000 щатски долара на епизод това е най-скъпият сериал сниман някога в Русия. При снимачните работи са били използвани 350 различни места (включително Белия Дом). Сценарият на сериала съдържа 110 отделни персонажа.

4. Ронин (на английски: Ronin)

Ронин е британско-американски филм – трилър, на режисьора Джон Франкенхаймър, представен на кинофестивала във Венеция, на 12 септември 1998 година.

Във филма участват филмови звезди като Робърт де Ниро, Шон Бийн, Жан Рено и др.

Продукцията е изпълнена с динамика, зрелищни преследвания с автомобили, престрелки, схватки и убийства.

5. „Роки“ (на английски: Rocky)

Роки е американски спортен драматичен филм, режисиран от Джон Авилдсън, чийто сценарий е написан от популярния американски актьор Силвестър Сталоун, който изиграва и главната роля на боксьора Роки Марчиано Балбоа.

Този филм става много популярен по цял свят, успеха му е огромен и дава началото на поредица от шест филми. В последвалите филми ще участват множество супер звезди на спорта и киното, дори самият Сталоун ще режисира 4 от тях (режисьора на първия филм Джон Ейвилдсън ще режисира отново Роки V), генерирайки многомилионни приходи.

6. „Среднощно препускане“ (на английски: Midnight Run)

Среднощно препускане е комедиен приключенски екшън от 1988 г., режисиран от Мартин Брест с участието на Робърт Де Ниро, Чарлс Гродин, Джо Пантолиано и Джон Аштън. През 1994 година, студиото Universal заснема три телевизионни филма, като продължение на Среднощно препускане. В тях не участва никой от основните актьори в първия филм нито режисьора Мартин Брест. Тези продължения не успяват да достигнат световната популярност на филма от 1988 година. Списание Empire включва Среднощно препускане в класацията си „500 най-велики филма за всички времена“.

7. „Кобра“ (на английски: Cobra)

Кобра е американски игрален филм (екшън) от 1986 г. на режисьора Джордж Косматос, по сценарий на Силвестър Сталоун, който също играе в главната роля. Във филма участват още Бриджит Нилсен, Рени Сантони, Андрю Робинсън, Брайън Томпсън и др. 

Базиран е по романа на „Честна игра“ (Fair Game) от Паула Гослинг през 1978 г., която по-късно е филмиран под заглавието през 1995 г.

Въпреки това, сценарият на Сталоун първоначално е замислен от идеи, които е имал по време на предпроизводството на „Ченгето от Бевърли Хилс“, чийто сценарий той силно ревизира. Той е искал „Ченгето от Бевърли Хилс“ да бъде по-малко комедиен и ориентиран към екшън филм, който студиото отхвърля като твърде скъпо. Когато напуска този проект, Еди Мърфи е представен, за да играе водеща роля. Филмът излиза на екран от 23 май 1986 г.

8. На върха (на английски: "Over the top")

Разделен от сина си и жена си отдавна заради кума му, Линкън Хоук (Сталоун) е шофьор на камион превозващ товари от град в град. Опитвайки се да се сближи със сина си, той отива да го вземе от военната академия и закара в къщи. Следват драматични, забавни и напрегнати моменти, през които бащата и синът ще минат по път, по който ще се сближат и ще открият близостта си и любовта си като баща и син. В този филм напълно друг образ на Сталоун и страхотно изиграна драматична роля на борец, който се опитва да спечели шампионата по канадска борба и баща, който се опитва да спечели любовта на своя син..

9. Кикбоксьор (на английски: "Kickboxer")

Кикбоксьор е американски филм за бойни изкуства от 1989 г. Той е продуциран и режисиран от Марк ди Сале, а също е съ-режисьор на Дейвид Уърт и с участието на Жан-Клод ван Дам и бившия световен шампион по кикбокс Денис Алексио. Филмът излиза в САЩ на 8 септември 1989 г. Той породи няколко продължения.

10. Руби и Куентин (на английски: Ruby & Quentin)

Руби и Куентин успяват да се измъкнат от затвора.

Но вместо спокойният живот се впускат в луда надпревара с полицията и стари познайници на Руби, който едвам се сдържа да не убие Куентин , за да прекъсне тяхното абсурдно „приятелство”.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин