Интересни факти за Бахамите - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни факти за Бахамите
Автор: Елена Исаева

Ако искате да посетите някоя екзотична дестинация, на която да прекарате лятната си ваканция, то непременно обмислете Бахамите като един вариант. Много хора казват, че това е същински рай.

Бахамските острови са архипелаг, разположен в Атлантическия океан, състоящ се от над 700 острова, кейове и островчета. Страната има население от около 393 000 души, а нейната столица е Насау, разположена на остров Ню Провидънс. Бахамските острови са популярна туристическа дестинация, известна със своите красиви плажове, кристално чисти води и жизнена култура.

Интересни факти за Бахамите
Снимка: pixabay.com

Бахамските острови имат тропически климат с температури, вариращи от 70°F до 80°F през цялата година. Островите са известни със своите зашеметяващи коралови рифове, които са дом на различни видове морски живот, включително акули, делфини и морски костенурки. Посетителите на Бахамските острови могат да се насладят на редица дейности, като гмуркане с шнорхел, гмуркане, риболов и разходка с лодка.

Бахамските острови имат разнообразна култура, която е повлияна от колониалното минало и африканското наследство. Junkanoo е най-известният фестивал на Бахамските острови, празнуван на деня на бокса (26 декември) и на Нова година с паради, музика и танци. Бахамските острови са известни и със своята кухня, която включва морски дарове, раковини и други местни продукти.

Икономиката на Бахамските острови до голяма степен се основава на туризма и финансовите услуги. Страната е известна със своите луксозни курорти и казина, които привличат посетители от цял свят. Бахамските острови също са дом на няколко офшорни финансови центъра, които предоставят банкови и финансови услуги на клиенти по целия свят.

Като цяло Бахамските острови са красива и уникална дестинация с богата култура и история. Независимо дали искате да се отпуснете на плажа или да изследвате местната култура, има по нещо за всеки в този райски остров.

Интересни факти за Бахамите
Снимка: pixabay.com

1.Бахамските острови са архипелаг, съставен от 700 острова, кея и островчета, разположени в Атлантическия океан.

2.Бахамските острови са популярна дестинация за туристите, като милиони посетители идват на островите всяка година, за да се насладят на красивите им плажове, кристално чисти води и жизнена култура.

3. Бахамите са бивша британска колония и придобиват независимост през 1973 г. Сега са член на Общността на нациите.

4. Официалният език на Бахамите е английският.

5.Бахамските острови са известни със своя фестивал Junkanoo, който е колоритен парад и улично парти, което се провежда на деня на бокса (26 декември) и на Нова година.

6.Бахамските острови са дом на третата по големина система от бариерен риф в света, която осигурява местообитание за разнообразен морски живот, включително морски костенурки, акули и делфини.

7.Бахамските острови са една от най-богатите страни в Америка, с висок стандарт на живот и силна икономика, базирана на туризма и финансовите услуги.

8. Националното ястие на Бахамските острови е салата от раковини, приготвена от сурови раковини, домати, лук и чушки.

9.Бахамските острови са дом на няколко забележителни знаменитости, включително актьора Сидни Поатие, баскетболиста Михал Томпсън и певеца Лени Кравиц.

10.Бахамските острови имат уникален флаг, който се отличава с черни, аквамаринени и златни цветове, представляващи силата и издръжливостта на хората, тюркоазените води, които заобикалят островите, и златните пясъци на плажовете.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин