Интересни факти за Филипините - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни факти за Филипините
Автор: Елена Исаева

Филипините е островна държава, която е предпочитана дестинация за море, меден месец и по-екзотична почивка и определено има защо. Макар понякога да е пълна с туристи все има някои месеци в годината, в които не е чак такава навалица. Тогава може истински да се насладите на спокойствието и красотата, което предлагат филипинските плажове.

 

Филипинците са много госттоприемни и усмихнати и винаги са готови да помогнат на туристите с насоки или съвети, например за това къде се сервира най-вкусната морска храна.

Интересни факти за Филипините
Снимка: pixabay.com

Ето и някои интересни факти за Филипините, които може би не знаете:

1.Цялата страна е съставена от острови, което я прави вторият по големина архипелаг в света. Филипините имат около 7500 острова, но едва 2000 от тях са обитавани, а  почти 5000 са без имена на глобалната карта.

2.Официалните езици на страната са филипински и английски език.

3.Филипинци са наистина луди по баскетбола! Ще видите импровизирани кошове, издигнати на всеки ъгъл, млади мъже, често носещи потници на NBA и местни отбори, които играят във всяка зала. Тяхната професионална Баскетболна асоциация Филипини е втората най-стара в света, след тази на NBA.

4.Филипините произвежда и изнася повече кокосови орехи от всяка друга страна в света. Всяка година те изпращат около 19.5 милиона тона плодове (наречен "Буко").

5.Филипините е единствената азиатска нация, която е предимно от християни, като 90% от населението почита тази религия (и около 80% от населението са римокатолици заради испанското колониално влияние).

6.Манила, столицата на Филипините е градът с най-голяма гъстота на населението в света.

Интересни факти за Филипините
Снимка: pixabay.com

7.Пътници и туристи се тълпят на островния рай Боракай, известен като един от най-добрите плажове в света с прахообразна с бял пясък. Той е само 10 кв.м, но приема по около 1.5 милиона посетители от страната и чужбина всяка година, което го прави най-популярната дестинация във Филипините.

8.Страната се намира в пояса на тайфуните на западния Тихи океан и около 19 тайфуна преминават през нея всяка година. Някои от тях достигат до над 250 км/ час и хиляди хора стават тяхна жертва.

9.Учтивостта е форма на изкуство във Филипините. Повечето чужденци ще бъдат наречени като "сър" и "мадам", без значение от възрастта им. Ще видите по-млади хора се отнасят към по – възрастните жени и мъже с "ates" и "kuyas" (нещо като по-голяма сестра или брат, съответно). Филипинци уважават и ценят родителите си и го демонстрират по много начини в ежедневието. Пациенти в напреднала възраст, с увреждания, както и бременни жени дори имат отделно обслужване в банки и ресторанти и не чакат на таксиметровите опашки.

10.Филипинци са гостоприемни, щастливи и имат по-голямо чувство за хумор.

11.Филипинците обичат бокса и когато най-известният им боксьор - Мани Пакиао се бие, това е като национален празник. Според доклад на филипинската полиция, когато има мач, престъпността пада до нула, толкова запалени са по своя играч.

Филипините определено са една много интересна островна държава, която предлага много развлечения за своите туристи. Плажовете са приказни, с фин пясък и кристални води. Ако искате спокойствие, намерете някой по-усамотен плаж и се насладете на една истински спокойна почивка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин