Интересни факти за Сапоро, Япония - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни факти за Сапоро, Япония
Автор: Елена Исаева

Япония е много интересна страна. Тя е място на контрасти, на крайности, на култура, която няма никъде другаде по света. Япония е име зад, което има толкова много история, традиции, обичаи и интересни фестивали, че няма как да скучаете там.

Много са градовете, които задължително трябва да посетите там, като се почне от Токио, Осака, Йокохама, Хирошима и много други. Сред тях е и Сапоро. Доста интересен град, който опрделено бих казала, че не е за подценяване.

Интересни факти за Сапоро, Япония
Снимка: pixabay.com

Сапоро е известен със своите красиви природни пейзажи, зимни спортове и вкусна храна. Градът е заобиколен от планини и през зимата вали обилен снеговалеж, което го прави популярна дестинация за ски и сноуборд. Градът също е домакин на ежегодния снежен фестивал в Сапоро, който привлича милиони посетители от цял свят.

Освен с природните си забележителности, Сапоро е известен и с храната си. Градът е известен със своя мисо рамен, който включва богат бульон на основата на мисо и гъста, къдрава юфка. Други популярни ястия включват jingisukan, което е вид агнешко на скара, и супа с къри, която е по-пикантна версия на японското къри.

Сапоро също е културен център с множество музеи, художествени галерии и театри. Музеят на модерното изкуство на Хокайдо и Арт паркът на Сапоро са популярни атракции за любителите на изкуството, докато часовниковата кула на Сапоро и сградата на бившата правителствена служба на Хокайдо предлагат поглед към историята и архитектурата на града.

Интересни факти за Сапоро, Япония
Снимка: pixabay.com

Като цяло Сапоро е оживен и вълнуващ град, който предлага по нещо за всеки - от ентусиасти на открито до любители на храната и любители на културата.

1.Сапоро е най-големият град и столица на Хокайдо, най-северният остров на Япония.

2.Сапоро е известен със своята бира, която носи името на града. Музеят на бирата в Сапоро е популярна атракция за посетителите.

3.Сапоро беше домакин на зимните олимпийски игри през 1972 г., което го направи първият азиатски град, домакин на зимни олимпийски игри.

4.Градът е известен със своя годишен снежен фестивал, който привлича милиони посетители от цял свят. Фестивалът включва огромни снежни скулптури и ледени резби.

5. Сапоро е дом на университета Хокайдо, един от най-старите и престижни университети в Япония.

6.Градът е основан през 1869 г., което го прави един от най-новите градове в Япония.

7. Сапоро се намира в равнината Ишикари, която е най-голямата равнина в Япония.

8.Часовниковата кула, разположена в центъра на Сапоро, е една от най-известните забележителности на града. Построена е през 1878 г. и е една от малкото останали сгради от ранните дни на града.

9.Сапоро е известен и със своя рамен, който е популярно ястие в града. Раменът в стил Сапоро обикновено включва богат бульон на основата на мисо и гъста, къдрава юфка.

10.Градът е домът на Sapporo Dome, който е многофункционален стадион, който може да превключва между бейзболно и футболно игрище.

11.Телевизионната кула на Сапоро, която е висока 147 метра, предлага панорамна гледка към града и е популярна туристическа атракция.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин