Интересни места, които да посетите в Монреале, Сицилия - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни места, които да посетите в Монреале, Сицилия
Автор: Елена Исаева

Остров Сицилия е наистина едно необикновено място. Въпреки, че е италиянска територия е много по различен от контитенталната част на Италия. Всеки град тук има богата история и истински архитектурни съкровища. Едно от тях е и град Монреале. Той се намира съвсем близо до столицата на острова – Палермо.

 

Монреале е разположен на един по-висок хълм от останалата част на остров Сиицилия и гледката, която се разкрива почти от всяка точка на града, е наистина удивителна. Градчето е пълно с живописни, стръмни улички, които са истинско предизвикателство за всеки посетител.

Интересни места, които да посетите в Монреале, Сицилия
Снимка: Елена Исаева

Най-известното и посещавано място в Монреале е катедралата. Тя е част от културното наследство на ЮНЕСКО и това е така, защото в архитектурно отношение тук се преплитат нормански, арабски, класически и византийски стил, което я прави един възхитителен шедьовър. Тя наистина е уникална, както отвън, така и отвътре. Предполага се, че този паметник на архитектурата и културата е построен за около десет години в периода 1174 – 1185 г. по времето на норманския монарх Вилхелм II Добрия. Чрез строежа на катедралата, той е копнял да надмине мащабите и уникалността на тази в Палермо, която е била построена от неговия дядо – Роджър II. Фасадата ѝ е наистина впечатляваща, но истинското богатство се крие вътре в нея – множесто артефакти, златни мозайки, изящно нарисувани библейски сцени и други. За всеки, който желае да види панормана гледка към катедралата, Монреале и Палермо, може да изкачи 180-те стъпала до върха. Направете го и ви гарантирам, че няма да съжалявате.

Интересни места, които да посетите в Монреале, Сицилия
Снимка: Елена Исаева

Съвсем близо до катедралата се намира манастирът на Монреале, който има доста интересен двор с над 200 колони в него. Всяка от тях е декорирана по различен начин, но е абсолютен факт, че всички са неземно красиви и интересни. В този необикновен двор си личи, че симетрията и перфекционизмът са на почит. Ако се качите на панорамната тераса на катедралата, ще може да видите двора от високо, и ще се убедите с каква точнот е направен и подреден.

Интересни места, които да посетите в Монреале, Сицилия
Снимка: Елена Исаева

 

Празникът на града се отбелязва по един наистина пищен и впечатляващ начин. Има различни забавления, спектакли и дори коне с богато окрасени накити и одежди.

Интересни места, които да посетите в Монреале, Сицилия
Снимка: Елена Исаева

Монреале е от този тип градове, който може да предложи от всичко – романтика, история, архитектура, спиращи дъха гледки, интересни фестивали и много други вълнуващи неща. Това определено е град, който човек трябва да посети поне веднъж в своя живот.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин