Интересни неща за правене в Париж с деца - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни неща за правене в Париж с деца
Автор: Елена Исаева

Париж е столицата на Франция и се намира в северната централна част на страната. Известен е със своята романтична атмосфера, исторически забележителности, музеи, художествени галерии, мода и храна.

Някои от известните забележителности в Париж включват Айфеловата кула, катедралата Нотр Дам, музеят Лувър, Шанз-Елизе и Триумфалната арка. Градът е известен и с красивите си паркове, като Люксембургските градини и градините Тюйлери.

Интересни неща за правене в Париж с деца
Снимка: pixabay.com

Париж е културен център с богата история на изкуството, литературата, музиката и модата. Градът е бил дом на много известни художници, писатели и интелектуалци, включително Пабло Пикасо, Ърнест Хемингуей и Жан-Пол Сартр.

Париж е известен и със своята кухня, която включва кроасани, багети, сирене, вино и традиционни френски ястия като coq au vin и говеждо бургиньон.

Населението на Париж е около 2,2 милиона души, като над 12 милиона души живеят в по-широкия градски район. Официалният език е френски, а валутата е евро (EUR).

Както се казва Париж винаги е добра идея и това не е случайно. В този прекрасен романтичен европейски град може да видите толкова много неща, че няма да искате да си тръгнете.

Ако сте с деца обаче, къде и какво да видите, така, че хем на тях да им е интересно, хем и вие да се насладите максимално на града? Важното е да откриете такива места, които са интересни за всички членове на семейството, за да няма недоволни и ощетени.

Париж е чудесна дестинация за семейства с деца, тъй като има много забавни и образователни дейности, на които да се насладите. Ето някои интересни неща за правене в Париж с деца:

Посетете Айфеловата кула: Децата ще харесат шанса да се изкачат на емблематичната Айфелова кула и да се насладят на гледките към града.

Разгледайте музея Лувър: Лувърът разполага с богата колекция от изкуство и артефакти, които ще пленят както деца, така и възрастни.

Открийте града на науката и индустрията: Този научен музей разполага с интерактивни експонати, които ще научат децата на всичко - от биология до космически пътувания.

Направете обиколка с лодка по река Сена: Обиколката с лодка е чудесен начин да видите известните забележителности на града, докато се наслаждавате на спокойно пътуване.

Играйте в Люксембургските градини: Този красив парк има много място за тичане на децата, както и детска площадка и куклен театър.

Посетете Cité des Enfants: Този музей е специално създаден за деца, с интерактивни експонати, които ги учат на наука и технологии.

Вижте шоу в Palais Garnier: Palais Garnier е богато украсена опера, която със сигурност ще впечатли както деца, така и възрастни.

Отидете до Дисниленд Париж: Точно извън града, Дисниленд Париж предлага изобилие от атракции, представления и атракции, които ще забавляват децата през целия ден.

Посетете Парижкия аквариум: Този аквариум има изложени разнообразни морски създания, както и интерактивни експонати, които учат децата на морския живот.

Направете си пикник на Марсово поле: Този голям парк близо до Айфеловата кула е чудесно място да се отпуснете и да се насладите на обяд за пикник, докато се наслаждавате на гледката към града.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин