Интересни предложения как да изберете място за следващото си пътешествие - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни предложения как да изберете място за следващото си пътешествие
Автор: Елена Исаева

Понякога се оказва, че е доста трудно да решим къде точно искаме да пътуваме. Ходи ни се навсякъде, а в същото време сме и били на доста места. Има моменти, в които наистина това решение се оказва много трудно, защото прекрасните места по света са толкова много и за съжаление няма как да бъдат обиколени за един живот, но поне да обиколим повечето, които искаме.

За подобни случаи ви предлагам няколко интересни и забавни начина, чрез които може да си изберете следваща дестинация за почивка или екскурзия. Разбира се това са само няколко идеи, които могат да ви дадат насоки, другото зависи от вас самите.

Интересни предложения как да изберете място за следващото си пътешествие
Снимка: pixabay.com

1.Разгледайте картата на света или на континента, към който сте се ориентирали и запишете на един лист всички градове, които започват с първата буква от името ви. След това потърсете информация за тези градове в интернет – забележителности, как се стига, важна информация и други. Отсейте и изберете, а защо да не посетите всички?

2.Старият изпитан метод с въртенето на глобус и спирането му с един пръст със затворени очи. Е,винаги рискувате да се озовете на средата на Атлантика, например, но пък е забавно, а и понякога се целят доста интересни места. Опитайте.

3.Изберете си място, в което например има нещо определено, което търсите – да кажем крепост, музей на играчките или друго, което ви вълнува.

4.Посетете всеки град в света, в който има копие на Айфеловата кула.

5.Ако се чудите между няколко дестинации, напишете ги на малки листчета, сгънете и сложете в купа. Оставете съдбата да си свърши работата.

6.Вземете една книга от типа „501 града, които трябва да видите“ и отворете на случайна страница. Може да повтаряте 501 пъти.

7.Посетете град, в който е роден любимият ви писател, певец, актьор или друг човек, на когото се възхущавате.

8.Запишете на един лист всички мечтани градове и започнете да ги посещавате по азбучен ред или в някаква друга последователност, каквато решите.

9.Оставете интуицията да ви води, това често се оказва печелившо.

10.Посетете град, в който има средновековен замък и послед следващият и следващият.

11.Посетете градове, през които протича една и съща река. (пример – градовете по река Дунав, определено няма да съжалявате).

12.Ако се колебаете между няколко места изберете първо морската дестинация, ако има така, после планинска, градска и така редувайте, докато изчерпите всички места, на които искате да отидете.

13.Започнете от съседските на България държави и постепенно увеличавайте периметъра.

14.Друг забавен начин за избиране на град е според това колко туристи са го посетили през изминалата година, този който има най-много от вашия списък е първи и така, докато изчерпите списъка.

15.Посетете градове, в чието име има две или три думи – например Санкт Петербург.

16.Отидете на място, което си представяте като най-романтичното според вас.

17.Отворете някоя класация за градове, в интернет са много, и просто започнете да посещавате местата едно по едно.

18.Включете произволен канал по телевизията и вземете идеи от там.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин