Интересни събития този уикенд (12-14 декември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (12-14 декември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (12-14 декември)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Нищо че съботата е официален работен ден. Ски сезонът в три от големите зимни курорти се открива, коледните и книжни базари продължават с пълна сила, кинофестивалите и фестивалите на ледените скулптури - също. Ето ги нашите любими събития от петък до неделя. Не забравяйте да надникнете и в подбраните от нас събития за деца за уикенда. 

Софийски международен панаир на книгата

до 14 декември, София

Едно от любимите ни декемврийски събития - защото чрез книгите също се пътува! Събира на едно място най-добрите издателства и книжни блогъри в България! Подробности за Панаир на книгата.

*

Коледни базари

декември - януари, цяла България

Има ги из цялата страна, от края на ноември до първите дни на януари. Освен подаръци, тези места предлагат и добро празнично настроение. Този уикенд започват няколко. Вижте кога и къде се провеждат коледните базари в България!

*

Откриване на сезона в Боровец

13 декември, Боровец

На 13 декември безплатен ще е лифтът на Боровец, но поради топлото време пистите няма да са готови за каране, както беше обявено по-рано.

*

Откриване на сезона в Пампорово

13 декември, Пампорово

Пампорово открива зимния сезон на 13 декември, събота, като през целия ден лифтовете ще бъдат безплатни. Предвидени са музика, игри и танци.

*

Откриване на сезона в Банско

13 декември, Банско

Игри, специално отборно състезание, коледен базар и кулинарно шоу ви очакват на 13 декември, когато и Банско открива ски сезона. Прочутото нощно парти започва в 22 часа с лондонския диджей Майк Дойл и неговия лейбъл Fierce Angel.

*

Ruse Ice Fest

10-15 декември, Русе

Русе ще се превърне в приказно ледено кътче по време на Русе Айс Фест 2014. Международно състезание за извайване на ледени скулптури, леден бар (който ще работи чак до 31 декември 2014 г.), концерти на открито, специално коледно шоу и много други изненади. Вижте програмата на Ruse Ice Fest.

*

Верига от гористи планини - фотографска изложба

до 14 декември, София

Британецът Джеймс Краучман открива в галерия Алгара изложба с 13 фотографии от Западна Стара планина - пейзажи, хора и животът от стари времена. Прочетете интервю с Джеймс Краучман, за да разберете какво привлича един британец в Северозападна България или научете повече за изложбата.

*** 

Вижте всички събития през декември - по света и у нас.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин