Интересни събития този уикенд (12 - 14 септември) - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (12 - 14 септември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (12 - 14 септември)

Изложби, музика, празници и още интересни събития ви очакват през идния уикенд!

Вижте какво ще се случва в дните от петък до неделя!

Ако не откривате своето събитие, разгледайте стотиците ни идеи за уикенд пътешествия 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

12 - 14 октомври

Изложението ще се проведе в Музей "Земята и хората". Участие в него са заявили над 60 изложители от нашата страна, Армения, Полша, Сърбия и Румъния. Това са фирми и колекционери на минерали, фосили и скъпоценни камъни, авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири. Ще участва колекционер на метеорити, намерени на различни места по света. Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни, разнообразни изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат минерали от български находища, редки и екзотични минерали - образци с изключителна класа от цял свят, от световно известни и наскоро открити находища. Допълнителна информация тук.

*

JOSH WINK в Терминал 1

12 октомври

Легендата на световната електронна сцена JOSH WINK пристига за ексклузивен сет този петък, 12 октомври. Той лети директно от Щатите - само за две дати в Европа - в София и Лайпциг. За още по-богата атмосфера и удоволствие на феновете, заедно с JOSH WINK в програмата на петъчната вечер ще се включат двама от най-ярките представители на най-титулуваното движение за електронна музика в България - METROPOLIS, а именно - ЯСЕН ПЕТРОВ и DJ STEVEN. Първият от тях ще открие вечерта с три-часов сет от 23:00, като вратите на Терминал 1 отварят час по-рано. Точно в 02:00 на сцената ще излезе хедлайнерът, чиито сет ще бъде с времетраене от минимум два часа. Още информация тук.

*

NORDIC SOUNDSCAPES - LADIES FIRST

13 октомври

Nordic Soundscapes е тематична вечер, посветена на скандинавските музика и култура. Тя идва със следващото си издание с фокус върху нежната половина от представителите на северната сцена. Изданието е с акцент “Ladies First” и ще се проведе тази събота, 13 октомври, в TELL ME. Зад пултовете ще застанат резидентите на Nordic Soundscapes - Самуил Кехайов /sayulke/, съосновател на аудио-визуаления колектив МЕЛФОРМАТОР, и Мартин Илиев /martin/, а специален гост-селектор за вечерта е фотографът Радина Ганчева /radischen/. Повече информация тук.

*

Изложба "Сцени от съществуващи и несъществуващи истории"

до 27 октомври

В своята творческа линия Лиляна Дворянова представя този свят на ръба на несъзнаваното, с размити граници, без предварителна условност. Място за среща на илюстрацията с техниките от живописта и графиката. Тя от години работи в областта на илюстрацията, графичният дизайн, графиката, фотографията и живописта. В творческата си биография Лиляна Дворянова има шест самостоятелни изложби в България, в Европа и САЩ. Повече информация за изложбата тук.

*

Модул 1 Роботика и програмиране 

до 30 октомври 

Курсът е за деца между 7 и 14 г и включва 4 последователни упражнения, които въвеждат участниците в темата роботика и програмиране. Модул I е съставен от теория и практика по темите: основи на механика и конструиране на робот, основи и приложение на сензорите, блоково програмиране, изпълнение на задачи от робота. Повече информация за записване вижте тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Дни на музиката в Балабановата къща

до 28 октомври

Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” обвърза името си с един символ. Този на възрожденското ни минало с архитектурната му естетика, духовни нагласи, благородни стремежи за единение с европейския свят. До края на Есенното издание 2018 на IX Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” остават още няколко събития. Вижте кои тук.

*

СЪБИТИЯ В ТРОЯН

Изложба и концерт в галерия „Серякова къща”

12 октомври 

На 12-ти октомври 2018 г. от 18.00 часа, в навечерието на Петковден, галерия „Серякова къща” ще представи своя Есенен салон, който тази година ще премине под знака на 150 годишнината от обявяването на Троян за град. Освен традиционно представените нови творби на Дружеството на троянските художници, ще бъде показана и изложбата „Портрет на един град”. Както обикновено, събитието ще има концертна част. Изпълнителите тази година ще са троянецът Иван Шопов и група „Авигея”. Повече подробности вижте тук

*

СЪБИТИЯ В СЕВЛИЕВО

Празник на тиквата 

12 - 14  октомври 

Между 11 и 14 октомври в града ще се проведат празниците на Севлиево, съпътствани с  XIV празник на тиквата и есенния панаир. Водещи на празненствата тази година са Мария Силвестър и Ники Кънчев, а шеф готвач тази година ще е Ути Бъчваров, който ще забърка тиквена крем-супа за всички и ще помогне за приготвянето на най-дългия тиквеник на 13 октомври. Своите шеф готвачи ще изпратят посолства и фирми, за да ни смаят с тиквени специалитети от цял свят. Повече информация за празника вижте тук.

*

СЪБИТИЯ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

Нощ на прилепите

до 14 октомври

Презентации, конкурси за детска рисунка, прилепна гимнастика, „прилепни игри“, различни ателиета и томболи, арт работилници, изложби, рисуване, конкурси и викторини, презентации и филми ще провокират интереса към тайнствения живот на прилепите са час от събития в Нощта на прилепите. Пълната информация за случващото се в различните градове можете да откриете тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин