Интересни събития този уикенд (12-14 юни) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (12-14 юни)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Интересни събития този уикенд (12-14 юни)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва този уикенд - вижте нашите любими събития от петък до неделя. Вижте и препоръчаните събития за деца. Или открийте стотици идеи за пътуване в категория Уикенд

 

Световен ден за голо колоездене

13 юни, цял свят

Този на пръв поглед шеговит празник се бори с дискриминацията към колоездачите. Провежда се в 70 различни града по света. Повече за Световния ден за голо колоездене. 

*

ДОМА Арт Фест 2015: Нордика

до 20 юни, София

Съвременно изкуство и култура от Северна Европа ще се вихрят над София през месеците май и юни, като част от програмата на третия ДОМА Арт Фест. Фестивалът ще ви запознае с цял регион - пет държави, обединени под названието Нордика – имагинерна страна, съставена от Дания, Исландия, Норвегия, Финландия и Швеция.  Както и в изминалите две години, така и през 2015-а, събитието ще включва и специална програма за децата с акцент върху алтернативно обучение чрез творчество. Подробности за ДОМА Арт Фест 2015.

*

Детски панаир

13 юни, Враца

През 2015 г. събитието ще се проведе в 7 града в България в периода 23 май – 20  септември. Основната цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в музеи и галерии. Всички желаещи деца могат да се включат абсолютно безплатно в инициативите. В два поредни дни няколко града в България за децата ще има интересни занимания със свободен достъп – арт, ателиета, спорт, игри. Прочетете богатата програма на Детски панаир.

*

Джаз форум Стара Загора - вход свободен

8-16 юни, Стара Загора

Стара Загора отново ще бъде джаз за една седмица. Всички концерти по време на международния фестивал Джаз форум Стара Загора са с вход свободен. Вижте програмата на джаз фестивала в Стара Загора.

*

Световен ден на плетенето на открито

13 юни, цял свят

В Световния ден на плетенето на открито тази иначе самотна дейност се превръща в социално събитие на открито. Прочетете повече за историята на Световния ден на плетенето на открито.

*

Обиколка на Витоша - 100 км

13-14 юни, Витоша

Обиколката на Витоша - или Скороходна и велосипедна обиколка на Витоша, както е пълното му наименование, се провежда вече повече от 40 години и обединява бегачи и колоездачи от страната и чужбина. Хиляди участници се състезават по склоновете на Витоша. Повече за Обиколка на Витоша - 100 км.

*

Народна астрономия и метеорология - интерактивна изложба

юни-юли, Етъра

Тази интерактивна изложба в Етъра ще ви покаже светогледа на предците ни като усетите мъглата като Змей, бълващ дим от ноздрите си; да видите как на Гергьовден всяка капка става на жълтица; да срещнете Голямата мечка и да научите много интересни методи за познаване на времето по природни явления, растения и животни; да се научите как се правят гадания и магии; да преоткриете съзвездията по интерактивен макет на северната небесна полусфера; да се забавлявате с гатанки, приказки, и още много други. Повече за изложбата Наордна астрономия и метеорология.

***

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин