Интересни събития този уикенд (14-16 август) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (14-16 август)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Мария Ангелова
Интересни събития този уикенд (14-16 август)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Няколко идеи за интересни фестивали и събития този уикенд, заради които си струва да попътувате (вижте и любимите ни събития за деца). Ако не откриете своето събитие, разгледайте категорията ни Уикенд с хиляди идеи за пътуване из всички кътчета на България. Или се включете в предизвикателството 50 места, които да обиколите в България през 2015 г.

 

Art Bazaar Beach Bar Iguana - вход свободен

13-16 август, София

Ако не можете да отидете до морето, това е мястото, където ще се почувствате сякаш сте на плажа, но без да пътувате дълго, защото се намира в самия център на София. Ръчно-изработени красиви неща, коктейли и приятно, прохладно преживяване около фонтана. Вход свободен. Повече за базара за ръчно изработени предмети.

*

Sofia Under Initiative - благотворителна изложба

14-16 август, София

С питие в ръка и под музикалният съпровод на група Антракт, ще можете да разгледате подбрани творби на едни от обещаващите български таланти. Между 14 и 16 Август, Sofia Under Initiative (S.U.I) – платформа за разпространение на изкуството на млади автори, ще представи съвременни художествени проекти като част от една благотворителна изложба, в сърцето на софийския център – Културен Бар ДаДа. Ще има и благотворителната касичка в помощ на организацията Свободен Център за Свободни Хора, които ще посрещнат гостите на входа на събитието. Всички събрани ресурси ще бъдат инвестирани в техните дарителски и образователни кампании за домовете за деца в Надежда и Долна Баня. Научете повече за изложбата.

*

Фестивал на хвърчилата във Варна

15 август, Варна

За трета поредна година във Варна ще полетят стотици хвърчила по време на Фестивала на хвърчилата. Със своя международен характер, това събитие допринася за изграждането идентичността на града и чувството на принадлежност на местната общност, както и за насърчаването на творчеството и социалното включване на различни групи и за възпитането у участниците любов към летенето, птиците и свободата, както и правилно отношение към опазването на околната среда. Вижте повече за Фестивала на хвърчилата.

*

Handmade Festival Burgas

14-16 август, Бургас

Селектирани автори от цялата страна в различни сфери на изкуството. Фестивал за ръчно изработени бижута, дрехи, свещи, сапуни, керамика, картички, картини, метали, храни и много други под един покрив на 14, 15 и 16 Август в Експозиционен Център Флора. Вход свободен. Вижте програмата на Handamde Festival Burgas. 

*

На разходка във Врачански Балкан

15 август, Врачански Балкан

В три от уикендите на август Природен парк Врачански Балкан организира преходи с водач из планината. Цената е 2 лв. за възрастен, 1 лв. за дете. На 15 август се организира посещение на новата екопътека за пещера „Леденика”. Повече за маршрутите и датите тук.

*

Кино за пътешественици

6-16 август, София

Изкушаващо предложение за борба с августовската скука в София - повече от седмица кино за пътешественици в Евро синема и културен център G8. Билетите са по 7 лв./5 лв., в продажба от 3 август. Вижте пълната програма на Кинов за пътешественици в културен център G8 и пълната програма на Кино за пътешественици в Евро Синема.

*

Пътуващо лятно кино на БНТ1

14 август - Гоце Делчев, 16 август - Добринище

Лятното кино на БНТ отново тръгва на път в десетки градове в България. Прожекциите започват от 21 часа, а входът е свободен. Разберете цялата програма на Пътуващо лятно кино на БНТ1.

*

Кинодвор в Културен център G8 

август, София

Не е нужно лятното кино да е мащабна проява и прожекциите в двора на Културен център G8 го доказват. Там можете да гледате интересни заглавия в уютна атмосфера и камерен състав. Билет + Aperol Spritz ще струват 10 лв. Следете програмата на културния център тук.

*

Да обиколим България на колело за болните от Хънтингтън

9-15 август,  БургасВарнаШуменВелико Търново и др.

Джероен Де Шепър идва и в България със своята мисия "Обиколи държава на колело за Хънтингтън". От 9-ти до 15-ти август, той ще прекоси на две колела заедно с всички желаещи БургасВарнаШуменВелико Търново и още много места в памет на своите роднини, жертва на тежката нелечима болест. Научете повече и вижте как да се включите във велообиколката тук.

*

Solar Summer Festival

25 юли - 22 август, Cacao Beach, Слънчев бряг

През 2015 г. Solar Summer ще се проведе в 7 поредни уикенда на новоизградения Cacao Beach Club в Слънчев бряг, като главните герои ще са Fatboy Slim, Dubfire, Fedde Le Grand, Victor Calderone и други. Този уикенд ще можете да чуете Fedde Le Grand и Runo... Вижте пълната програма на Solar Summer 2015.

*

Фестивал на фойерверките

14-15 август, Каварна

И тази година лятото в Каварна ще бъде белязано с атрактивния Фестивал на фойерверките, който ще се проведе в разгара на летния сезон – 14 и 15 август. За трета поредна година на плажа в Каварна ще гърмят тонове фойерверки, танцуващи по въздух и вода. Подробности за Фестивал на фойерверките в Каварна.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

*

Персеиди или време за падащи звезди – цяла България

До 24 август, България

Едно романтично и съвсем безплатно забавление – наблюдение на падащи звезди. Тази година пикът на метеорите, известни като Персеиди, ще е на 12 срещу 13 август, но падащи звезди ще можете да видите - макар и по-малко, чак до 24 август. Прочетете подробности за Персеидите тук.

***

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин