Интересни събития този уикенд (15-17 януари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (15-17 януари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (15-17 януари)

Нашите любими събития този уикенд. За повече информация последвайте линковете. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития за деца.

СОФИЯ

Sofia MENAR Film Fest

14-31 януари

Ако ти се пътува по света на цената на един билет за кино, кинофестивалът Sofia MENAR е събитието, което да запишеш в календара си. Фестивалът е с фокус върху филмите от Близкия Изток и Северна Африка и ще те срещне с филми, които няма къде другаде да видиш. Екзотичното кинопътешествие продължава от 14 до 31 януари и има богата съпътстваща програма. Подробности  акценти за Sofia MENAR. 

Нашите любими филми за пътешествия от Sofia MENAR.

*

Истинско щастие - документален филм за будистките манастири в Непал

17 и 26 януари

„Истинско щастие” е късометражен документален филм на Атанас Куцев за живота в будистки манастир в покрайнините на КатмандуНепал. Той ви среща с монасите, които учат, молят се и живеят там, с училищния администратор, с директора, с момиче доброволец от България, което преподава английски език на децата и с жената спонсор на манастира от Китай, която е открила целта в живота си. Филмът се върти около различните представи на тези хора за истинско щастие и редицата начини да го постигнеш. Прожекции: 17.01. (неделя) - Дом на киното - 17.00 ч. и 26.01. (вторник) - Културен център G8 - 19.30 ч. Подробности за прожекцията.

*

Ъпсурт Live Band

15 януари

Ъпсурт Live Band, Maria Dragneva & Ballet Nova и DJ Support By Cass – началото е в 23:00 часа, а мястото - Sofia Live Club. Вижте програмата за януари на Sofia Live Club.

*

Покушението на "Санта Мария" - португалски филм - ВХОД СВОБОДЕН

15 януари, 18:00 ч.
зала Андрей Николов на Червената къща, представен от Португалският институт "Камоеш". Покушението на "Санта Мария": Зе ще запази от това пътуване спомени, различни от официалната история. Необикновената любов между него и Илда се разиграва на фона на действителния епизод с отвличането на круизния кораб "Санта Мария" от група военни начело с Енрике Галвао, което се счита от мнозина за първия знак за края на диктатурата на Салазар в Португалия.
На португалски с английски субтитри. Програмата на Червената къща за целия месец.

*

Страхотни момчета - постановка в Младежкия театър

15 януари, 19:00 ч.

В Голямата зала на Младежкия театър този петък гледайте постановката "Страхотни момичета". Вижте и програмата на Младежки театър за месеца.

ПЛОВДИВ

Изложба живопис на Ели Станчева и Снежана Фурнаджиева

до 21 януари

В периода 29.09.2015 г. - 21.01.2016 г. Културен център "Бялата къща" (ул. Пълдин 12 (Стария град) ви кани на съвместната изложба на две колоритни художнички - Ели Станчева и Снежана Фурнаджиева. Подробности за събитието. 

ГАБРОВО/ ЕТЪРА

Как оживява дървото - изложба

до края на януари, Етъра

Идеята на изложбата е да се покажат зооморфните мотиви в различните етапи от развитието на дървообработващите занаяти, различната интерпретация на животинските видове, разнообразния начин и място, където те са претворени. 
Животински мотиви, реалистични и стилизирани, могат да се видят, както по солници копанки, чаши, кутели, кутии, геги, хурки, така и по-късно в дърворезбените пана, че даже и върху гъдулки и гайди. Повече за изложбата в Етъра.

К А У З И

Достъпното Драгоманско блато - дарителска кампания

Ако сте били на Драгоманското блато през 2012 г., знаете, че то беше прекрасно място за разходка и учене за природата сред самата природа. Мостчетата му имат нужда от подмяна, а от Сдружение за дива природа Балкани имат нужда от вашата помощ. Споделете, дарете или се включете с труд - повече за кампанията Достъпното блато.

*

Професия Хижар - кампания за хижа Козя стена

до 21 януари, цялата страна

Липсата на ток е едно от основните препятствия, спъващи успешното поддържане на една хижа - понякога това означава живот без светлина, без баня, без кухня, без възможност за консервиране на храна за по-дълго време, пране на стотици чаршафи на ръка… В момента х. Козя стена няма електрическа система. Хижарите разполагат с агрегат, който може да се пуска по 1-2 часа дневно, което прави изключително трудна и скъпа поддръжката на хижата. Затова със средствата от кампанията Професия Хижар ще бъдат закупени и монтирани соларни панели и ветрогенератор, които да осигурят почти непрекъснато електрозахранване, да улеснят работата на хижарите и да превърнат хижата в едно по-гостоприемно място за туристите. На 21 януари е прожекцията на документалния филм "Професия хижар", с който кампанията ще приключи. Повече за кампанията Професия Хижар.

*

Търсете сред стотици интересни събития в България и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин