Интересни събития този уикенд (17-18 септември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (17-18 септември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (17-18 септември)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и по дати.

 

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

квАРТал – фестивал за култура и начин на живот - вход свободен

16-18 септември

Между 16-18 септември, в района на стария еврейски квартал, разположен в периметъра между бул. Дондуков, бул. В. Левски, бул. Сливница и бул. Мария Луиза, ще се проведе първото издание на „квАРТал фестивал“ – фестивал за култура и начин на живот. В рамките на три поредни дни, обособеният периметър ще се преобрази и ще отвори вратите си за всички жители и гости на столицата, които имат отношение към София и са любопитни да изследват огромния потенциал на региона. Множество ключови локации ще очакват посетителите за да им покажат атрактивни изложби и документални кадри, свързани с интересното минало и важното историческо значение на района. Повече за квАРТал фест.

*

Концерт на Ъпсурт Live Band

16 септември, Mixtape 5

В тази петък вечер Ицо Хазарта отново ще сподели защо „хип-хопът им е по-добър от хип-хопа ти“, а заедно с Бат Венци, Буч, Мария Драгнева i лайв бенда си любезно ще те помолят да се „ослушаш“ и без „втора цедка“ да си припомниш кой е „звездата“. Освен тях на сцената на Mixtape 5 ще се появят и неделимата съставка от тази рап комбинация, а именно Baletut "NOVA" и DJ CASS. Подробности за концерта.

*

Акустичен пиано концерт на Идан Райхел

17 септември, киноцентър Бояна

За първи път магичните филмови декори в Киноцентъра в Бояна ще бъдат отворени за публиката на един необикновен спектакъл. На 17 септември, под звездното небе, музикалната икона Идан Райхел ще подари на гостите на събитието незабравими мигове, наситени с ритми от Етиопия, вкус от Колумбия, аромат от Мали и цветове от Франция
Вълнуващият акустичен пиано концерт на Идан Райхел и част от музикантите от мултикултурния проект The Idan Raichel Project ще ни пренесат в свят на мир, разбирателство и протегната ръка. В свят, в който всички хора дишаме заедно, танцуваме и споделяме надеждата. Повече информация за концерта

*

Куклен театър в Младежкия театър

18 септември

От 11:00 в Голяма зала ще можете да гледате спектакъла за деца "Алиса в страната на чудесата". Вижте програмата на Младежкия театър за месеца.

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Национални есенни изложби - Огледало

1-30 септември, Пловдив

Националните есенни изложби се откриват през месец септември в изложбените пространства на Балабанова къща, Къща Хиндлиян и Къща Мексиканско изкуство в Старинен Пловдив. С тях започва Есенен салон на изкуствата в Пловдив. Изложбите са едно  от традиционните събития в културния календар на града, форум за съвременно българско изкуство, предоставящ възможност за една артистична творческа изява извън галерийните или музейните пространства, където  публиката се среща обичайно с визуалното изкуство. Научете повече за Национални есенни изложби - Огледало.

*

Куклен театър в Пловдив

17 и 18 септември, Държавен куклен театър

Този уикенд в Кукления театър в Пловдив:

17.09.2016 г. – събота – „Студеното сърце” - 10.30 ч. и 11.45 ч.

18.09.2016 г. – неделя – „Косе Босе” - 10.30 ч. и 11.45 ч.

Вижте цялата програма на Кукления театър в Пловдив.

*

СЪБИТИЯ В СТАРА ЗАГОРА

Куклен театър 

18 септември, 11.00 ч., Държавен куклен театър

„Задави се Меца” - любима на децата приказка, разказана атрактивно от талантливи кукленици. Вижте и програмата за месеца на Кукления театър в Стара Загора.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Летни изложби в Дома на хумора и сатирата

до 30 септември, Дом на хумора и сатирата

В разгара на летния сезон екипът на Дома на хумора и сатирата предлага на всички габровци и гости на града нова доза усмивки и добро настроение с две атрактивни изложби - "Детство мое, реално и вълшебно“ включва 82 черно-бели и цветни фотографии на автори от 24 държави, а втората тематична изложба е под надслов „Ябълката“ и включва 68 творби от няколко жанра. Повече за летните изложби на Дома на хумора и сатирата.

*

СЪБИТИЯ В БУРГАС 

Празник на Акве Калиде - вход свободен

18 септември

На 18 септември (неделя) туристически комплекс "Акве калиде" ще отбележи своя първи рожден ден. През целия ден посетителите на "Акве калиде" ще могат да видят автентични български занаяти - грънчарство, кошничарство, дърворезба, медникарство, ножарство и други, да закупят сувенир за спомен от занаятчийския базар. Творчески работилници ще научат най-малките гости как да изработват сами кукли и да танцуват под звуците на фолклорна музика. Всички деца ще имат възможност да участват в игри от старите времена. На 18 септември посещението на музейната експозиция ще бъде със свободен достъп, а 3D прожекциите ще са на преференциални цени от 4 лева за възрастни и 2 лева за деца над 7 години. Следобед започва танцовата и музикална програма с участие на фолклорен ансамбъл "Странджа". От 18:00 часа ще може да наблюдавате неповторимото магично шоу на бургаския маг Йордан Янев - Зайн, който е носител на редица международни награди от магични фестивали в България и Европа. Празникът на "Акве калиде" ще завърши с концерт на група "Петте сезона" от 19:00 часа на откритата сцена. 

*

СЪБИТИЯ В ЧУЖБИНА

Октоберфест

17 септември - 5 октомври, Мюнхен

Изпийте своя дял от милионите литри бира, които се консумират ежегодно по време на най-прочутия бирен фестивал в света - мюнхенския Октоберфест. Повече за Октоберфест.

*

Вижте всички събития по дата, градове и интереси

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин