Интересни събития този уикенд (19-21 август) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (19-21 август)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Интересни събития този уикенд (19-21 август)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и по дати.

 

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

Г Л Е Д А Й  П Р И К Л Ю Ч Е Н С К О  Р И А Л И Т И  П О  Р Е К А  Д У Н А В

Дунав Ултра 3 River Monsters - риалити с неизвестен край

20-22 август, река Дунав

Почерпи съвсем безплатно вдъхновение и приключенски дух! Задава се Дунав Ултра 3: River Monsters - фейсбук риалити с неизвестен край! Близо 700 км за 48 часа с бягане и велосипед? Петима запретват ръкави за сериозно приключение по северната граница на България! На 20 август тази година петима истински смели мъже, атлети-аматьори ще се втурнат в кампанията - спортно изпитание Дунав Ултра 3: River Monsters. Те ще опитат да превземат дистанцията от 682 км на едноименния веломаршрут, следващ северната ни граница “Дунав Ултра”, редувайки бягане с каране на велосипед. Повече за приключението прочетете тук.

*

С О Ф И Я

Безплатни уроци по ориентиране и катерене за деца на Витоша

20 август, начало при Златните мостове на Витоша

Безплатни уроци за деца по планинско ориентиране с карта и компас, скално катерене и скаутски умения ще се проведат няколко уикенда през юли, август и септември на Витоша. Децата ще имат възможност да получат първия си урок по ориентиране в природна местност от професионални треньори. Ще се включат в игри за откриване на точки от местността, само с помощта на компас и топографска карта. Уроците са подходящи както за децата, така и за техните родители, които искат да прекарат уикенда заедно в планината. Пълно описание на дейностите по дати вижте тук.

*

Музикалните паркове на София - класическа музика в парка

20 и 26 август, Борисова градина

Четири млади музикантки, момичетата от КвартетЪТ, ще свирят за поредна година класическа музика в парка. Можете да ги чуете два пъти през август. Научете повече за проекта. 

*

Б У Р Г А С

Фестивал на пясъчните фигури

до края на септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. Очаквайте актуална информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

*

С В Е Т И  В Л А С

Арт фестивал Лицето на изкуството

18-21 август

Идеята, заложена във фестивала е, че изкуството е форма на изразяване, емоция и вграждане на личността в творчеството. Изолираната проява на такова е често явление и точно поради този факт целта на този фестивал ще бъде да обедини различните представители на изкуството, да ги свърже в спойка и да им даде стимул да се търсят и преоткриват за в бъдеще.Програмата за тази година ще даде възможността на публиката да стане свидетел на гостуващи постановки от страната, а също така ще предложи на различни по вид артисти да се включат в майсторски класове /ателиета/ уъркшопи.  Повече за фестивала.

*

С Л Ъ Н Ч Е В  Б Р Я Г

Solar Summer Festival

30 юли - 20 август, Cacao Beach

Вече 13 години Solar Summer е основен генератор на енергия и летни музикални вълнения на електронната сцена у нас. Фестивалът ще бъде открит на 30 юли с Мark Knight и ще приключи на 20 август с Victor Calderone. Oсвен тях организаторите от Yalta Club ще посрещнат на Cacao Beach Club - Fedde Le Grand, Dubfire, Sharam, Danny Tenaglia, Joseph Capriari, както и една от най-популярните техно двойки в света Аdam Beyer и Ida Engberg. Тази година програмата на Solar Summer ще покаже и нежната, женска страна на електронната музика в лицето на Samanta, Anna и разбира се Ida Engberg. Вижте пълната програма на Solar Summer 2016.

*

Международен детски и младежки фестивал на изкуствата Ние–XXI век

21 до 28 август

Повече от 300 участници ще пристигнат в курортния комплекс за събитието. Седем слънчеви дни, пет концерта и много забавления – това очаква талантливите младежи, които ще вземат участие в Международния фестивал на всички изкуствата "Ние – 21-ви век”. Той ще се проведе в периода от  2016 г. в черноморския курорт Слънчев бряг. Събитието се организира за двадесет и четвърта поредна година от българския Арт център „Кърнолски“ в партньорство с  Международна академия на изкуствата „Европа”.  Повече за събитието.

*

М А Л К О  Т Ъ Р Н О В О

Национален събор Петрова нива

20-21 август, местност Петрова нива

На 20 август 2016 г. в местност Петрова нива, община Малко Търново ще се проведе Национален възпоменателен събор по повод 113-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. През 2003 г. в чест на 100-годишнината на въстанието е построена църква, наречена Света Петка. На Петрова нива има музейна експозиция  с експонати (снимки, оръжия, документи) от освободителните борби на българите от Тракия и Македония. Вижте програмата на национален събор Петрова нива.

Г А Б Р О В О

Летни изложби в Дома на хумора и сатирата

до 30 септември, Дом на хумора и сатирата

В разгара на летния сезон екипът на Дома на хумора и сатирата предлага на всички габровци и гости на града нова доза усмивки и добро настроение с две атрактивни изложби - "Детство мое, реално и вълшебно“ включва 82 черно-бели и цветни фотографии на автори от 24 държави, а втората тематична изложба е под надслов „Ябълката“ и включва 68 творби от няколко жанра. Повече за летните изложби на Дома на хумора и сатирата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин