Интересни събития този уикенд (20 - 22 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (20 - 22 юли)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (20 - 22 юли)
Снимка: Joey Pilgrim

Вижте някои от най-интересните събития през идния уикенд!

Ако все още нямате идея какво ще правите, можете да разгледате нашите предложения!

Ако все пак не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.  

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Изложба My Way

до 14 август

Не пропускайте да посетите  откриването на събитието на 14 юли, от 18.30 ч. с елегантно парти за близки, приятели и най-нетърпеливите почитатели в пекарната „The Art of Love“ на бул. Христо Смирненски 48, жк Лозенец, близо до спирка на метрото Стадион Васил Левски. Вход- свободен, вино и аперитиви за всички гости. Повече информация тук.

*

Изложба „Спасените бойни знамена на Българската армия“

до 19 август

На 18 юли (сряда), от 17.00 часа в Националния военноисторически музей ще бъде открита изложбата „Спасените бойни знамена на Българската армия“. Тя е посветена на две значими годишнини – 140 години от създаването на Българската армия и 100 години от края на Първата световна война. В изложбата за първи път ще бъдат представени оригиналите на всички спасени бойни знамена на българските полкове, участвали в Първата световна война, които се съхраняват в Националния военноисторически музей. Повече информация тук.

*

Благотворително детско парти

20 юли

Събитието е в подкрепа на менторската програма “Скритите таланти на България”, чиято мисия е да подпомага даровитите деца, лишени от родителска грижа и социално слаби семейства. В момента програмата подкрепя седем деца с творчески заложби като им осигурява финансиране за уроци, закупуване на необходими материали, семинари, конкурси и други. Партито ще се състои в детски парти цетър “Морско конче”, кв. Дървеница на 20.07 от 11:00 часа. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВАРНА

Многожанрова изложба „ArtExtreme СТРАЖА“

до 30 август

На 13 юли от 18 часа в арт-галерията на Морско казино – Варна се открива многожанровата изложба „ArtExtreme СТРАЖА“ под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Автори и куратори са АНДАРИ – Анатолий Радев и Дария Василева. Изложбата се показва след нейната премиера през месец май в Националния етнографски музей в София. „ArtExtreme СТРАЖА“ е пето издание на многожанровата изложба „ArtExtreme“ – изкуство на предела в образ на вътрешни преживявания в пространствени среди. Изследва и показва образа на „СТРАЖА“ – свят пазител на същността в пространство, сътворено от божествената азбука Глаголица. Темата е пресъздадена чрез 16 художествени творби; археометрирана мелодия на името на изложбата и буквите от Глаголицата ведно с български ритми; видео филми с преживявания, вплетени в танцови изпълнения. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В РУСЕ

Ruse Summer Free Tour

до 29 септември

За трета поредна година Ruse Summer Free Tour ще посрещне гостите на Русе и региона, за да ги разведе из потайностите на града. Професионалните екскурзоводи очакват желаещите да се потопят в атмосферата на Русе всяка събота, включително и на официалните празници, в 18:00 часа с място на тръгване Паметника на свободата. Безплатните турове се провеждат на английски език, обхващат централните части на града и продължават малко повече от един час и половина. Първата обиколка от тазгодишната програма ще се състои на 5 май. Допълнителна информация тук

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Изложба „България и Румъния пред прага на Новото време"

до 31 юли

По повод годишнината от 6 до 31 юли 2018 г. в музей "Възраждане и Учредително събрание" ще бъде експонирана изложба „България и Румъния пред прага на Новото време. Забравени снимки и гравюри от Руско-турската война". Допълнителна информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Детско биенале

до 20 юли

На 19 май, денят на Габровския карнавал, в 10 часа, в Музея на хумора и сатирата се открива Биеналето на хумористично–сатиричната детска рисунка, което тази година е посветено на света на карнавала и карнавалите по света. Имената на наградените участници ще станат известни по време на откриването. В конкурса участваха произведения, изпълнени в разнообразни традиционни и съвременни медии и техники. Те бяха на деца и младежи от област Габрово в две категории – индивидуално (в 3 възрастови групи – до 8, 12 и 18 годишна възраст) и екипно. Изложбата на техните творби продължава от 20 май до 20 юли. Още информация тук.

*

Изложба „В ателието на тревненските майстори”

до 31 август

Изложбата „В ателието на тревненските майстори”, с която Специализираният музей за резбарско и зографско изкуство гостува на ЕМО „Етър”, представя трите най-известни занаята в Трявна: дюлгерство, дърворезба и иконопис. Това е една уникална за България колекция. Копирките и рисунките са от особена важност за занаята и се предават по наследство. Всяко следващо поколение добавя нови модели. В занаята има много специфични инструменти, които всеки майстор прави сам. Още информация тук.  

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин