Интересни събития този уикенд (21-23 октомври) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (21-23 октомври)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (21-23 октомври)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и по дати.

 

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Седмица на словашкото кино - вход свободен

до 23 октомври

Десет словашки филма на словашки език с английски субтитри ще бъдат прожектирани в периода 17 - 23 октомври 2016 г. едновременно в кинозалите на Културния център Г8, ул. „Уилям Гладстон“ 8 и Евро Синема бул. „А. Стамболийски“ 17 в София. Повече за Седмицата на словашкото кино.

*

Фестивал на комедията

до 25 октомври

20 поредни дни комедия на световно ниво. Този октомври фестивалът ще се проведе за трети път и се очаква да събере над 3000 фена на стендъп жанра. Официалното откриване ще бъде на 6 октомври. Събитието ще продължи до 25ти октомври. В рамките на фестивала ще можем да гледаме 25 шоута с най-забавните български стендъп артисти и световноизвестни комедианти от чужбина, да разгледаме изложба с историята на стендъп комедията и да разберем повече за най-добрите комици от цял свят. За ентусиастите аматьори ще има двудневен уъркшоп с професионални комедианти, които ще разкрият някои от тайните на сценичното изкуство, а също и възможност да се пробват на сцената в Open Mic вечери, в които непрофесионалисти застават пред отворения микрофон и изпитват таланта си да разсмиват хората. Подробности за Фестивала на комедията.

*

Bulgara - концерт в клуб Maze

21 октомври

В петък на сцената на клуб Maze ще излезе любимата етногрупа Bulgara. Вижте и цялата програма на клуб Maze.

*

Casual Threesome & Dead Man's Hat Live в клуб Терминал 1

22 октомври

Двете групи ще изпълнят общо четири концертни сета по 40 минути всеки от тях. Преди, в паузите, както и след живите изпълнения, музиката ще бъде селектирана от Unkle Billy и DoLittle. Освен авторски песни, двете групи ще изпълнят и такива на The Rolling Stones, The Doors, The Beatles, Jimi Hendrix, Foo Fighters, Led Zeppelin, Queens Of The Stone Age, The Subways, Nirvana, Jet, Lenny Kravitz, The Black Keys, RHCP, Robbie Williams, U2, Oasis и др. Вижте още от програмата на Терминал 1.

*

Kan Wakan и Михаела Филева в Sofia Live Club 

до 31 октомври, София

С настъпването на есента дойде и време за откриване на новия сезон в Sofia Live Club. Сред големите имена, които ще се изявят на сцената на клуба, са Kan Wakan (21.10.), Михаела Филева (22.10.), Любо Киров (28.10.), Азам Али (29.10.), a нa 31.10. ще се четат страшни приказки в Пощенска кутия за приказки. Вижте пълната програма на София Лайв Клуб за октомври.

*

Аджитато - фестивал за камерна музика

22 октомври

Освен основната програма, екипът на фестивала за камерна музика Аджитато се е погрижил и за детската аудитория като в рубриката Agitato Kids е подготвил два концерта с фестивална програма, подходяща за деца до 12-годишна възраст. Те ще се проведат на 22.10. (събота) и на 12.11. (събота) от 11.00 ч. в Кино Люмиер (зала 11 на НДК). Тези събития са озаглавени „Истински камерен концерт“, защото предлагат алтернатива на обичайните образователни концерти, в които звучат познати мелодии от филми или детски песнички - светът на истинската класическа музика е различен и тези концерти са посветени на него! Ще има красиви рокли, прически, светлини и официалност, познати на децата от баловете в приказките, но също така и искреност - така важна за изкуството на класическата музика. Повече от програмата на Аджитато.

*

Изложба There is Light - на Nasimo и Urban Creatures - вход свободен

до 23 октомври

На 15 октомври от 20 ч. подземния паркинг на метростанция Интер Експо Център (ИЕЦ) – Цариградско шосе в София ще посрещне посетителите на поредния съвместен проект на Nasimo и Urban Creatures. There is Light ще откъсне посетителите от ритъма на ежедневието им и ще ги потопи в друга реалност. Пътувайки през тунелите на метрото към изложбата, те вече ще бъдат част от нея. Тунелите на метрото са кръвоносните съдове на града, а огромния около 400 на 100 метра бетонен паркинг ще бъде неговият най-нов храм. Изложбата ще продължи само една седмица и ще бъде отворена всеки ден от 15 до 23 октомври от 12:00 ч. на обяд до 12:00 ч. вечерта. Входът е свободен. Повече за изложбата.

*

Младежки театър - театър за деца и възрастни

21-23 октомври

21 петък     
11:00 Голяма зала - Пинокио
19:00 Голяма зала - Красиви тела

22 събота     
19:00 Голяма зала - Приказка за Рицаря без Кон
19:00 Камерна зала - Пилето

23 неделя 
11:00 Голяма зала - Алиса в страната на чудесата
19:00 Голяма зала - Семеен албум

Вижте цялата програма на Младежкия театър.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

One Dance Week

9-30 октомври

Фестивалът за съвременен танц и пърформанс One Dance Week се завръща в Пловдив от 9 до 30 октомври. Деветото издание на фестивала ще представи работата както на най-новите имена от света на съвременния танц, така и на световно известни компании, определящи тенденциите в сферата на изпълнителските изкуства. Тазгодишната селекция на фестивала включва хореографи и компании от САЩКанадаШвейцарияИспания, Корея, ТайванЧехия и Франция, които ще демонстрират различията и многообразието на съвременния танц. Повече от акцентите на One Dance Week.

*

Между два свята - изложба на Найден Станчев

до 29 януари, културен център Бялата къща

С изложбата „Между два свята” Найден Станчев отваря пред нас една врата на мисли, усещания и преживявания, свързани не само с жената и мъжа, а с минало и настояще. Свят на легенди, свят на приказки, на чудното и необикновеното. Найден е магьосник-разказвач. Попаднали в магията на картините му,  ние се връщаме към онзи, запечатан в паметта ни момент на необикновеното, приказното и прекрасното. Повече за изложбата. 

*

СЪБИТИЯ В СЛИВЕН

Средновековен събор Помни славата - вход свободен

22-23 октомври

По случай празника на Сливен - Димитровден, Община Сливен, Крепост Туида и Клуб по средновековни военни изкуства "Ратина" организират Втори средновековен събор "Помни славата!". Събитието ще се проведе на 22 - 23 октомври 2016 г. (събота и неделя), като основният фестивален ден ще бъде събота. Входът ще е свободен! Участие ще вземат клубове за исторически възстановки, реконструктори и занаятчии от страната и чужбина. Вижте повече за програмата на събора.

*

СЪБИТИЯ В СТАРА ЗАГОРА

Държавна опера Стара Загора

21 октомври (петък), 19,00 ч., сцена Опера
Концерт Симеон Симеонов и приятели
40 години на сцената
Диригент - Красимир Къшев
Солисти на Държавна опера-Стара Загора и гост-солисти Оркестър на Държавна опера-Стара Загора

22 октомври (събота), 11,00 ч., сцена Опера
Едно лято в блато –  мюзикъл за деца
Музика - Маргарита Шоселова, Аранжимент и инструментална музика - Николай Цолов
Либрето - Мая Дългъчева, Режисура и хореография - Радост Младенова-Арабаджиева
Сценография и костюми - Денис Иванов,  Вокален педагог - Зорница Желязкова
Консултант актьорско майсторство - Деница Янакиева, Мултимедия - Пламен Асенов, Радостин Димитров
Научни консултанти - Ния Тошкова и Виолета Желязкова – сътрудници при БАН
Студийни записи - Йовко Йовчев
Участват: Детско-юношеска студия за опера и балет „ Маргаритки“ , солисти, хор и балет  на Държавна опера - Стара Загора.

Вижте още от програмата на Старозагорската опера.

*

СЪБИТИЯ В ТРОЯН

Есенен салон - изложба в галерия Серякова къща

до 12 ноември

По традиция, в навечерието на Петковден, празник на град Троян, галерия „Серякова къща” ще представи своя Есенен салон. Тази година, в него отново ще могат да се видят най-новите творби на Троянските художници, но също и 19 графични рисунки на художника и краевед Петър Хаджиев. Рисунките наречени „Истории за къщи, хора и събития” са правени през 40 – 50-те години на ХХ век вероятно по спомени и описания на възрастни троянци. Те бяха рамкирани и върнати към нов живот от Музея на занаятите и се превърнаха в една стилна мобилна изложба с голямо познавателно значение за историята на град Троян. Подробности за Есенния салон.

*

Направи си селфи в Троян от 30-те - спечели награда

до 31 октомври

Инициативата на Община Троян „Селфи в Троян през 30-те“ ти предлага да спечелиш награди. Какво да направиш? Намери сградата с невероятния цветен стенопис, изобразяващ Троянска улица от 30-те години на миналия век и си направи селфи на фона на стенописа. Харесай страницата ни във фейсбук Красив Троян, качи своето селфи на стената и сложи хаштаг #КрасивТроян. Остава само на 31.10.2016 г. да бъдеш изтеглен от Кмета на Община Троян г-жа Донка Михайлова като един от печелившите. А какво ще кажеш селифито, събрало най-много лайкове до 16:00 ч. на 31.10.2016 г., да донесе на автора си безплатна професионална фото-сесия в Троян? ОК, няма проблеми! И един малък жокер – намери паркинга на Общината, за да откриеш и цветната сграда. Повече за инициативата.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен десант в музея Дом на хумора и сатирата

до 30 ноември

В традиционната си есенна програма „Карикатурен десант“ Домът на хумора и сатирата предлага на габровци и гости на града поредна вълнуваща среща с хумористичното изкуство на български и чуждестранни творци. Две от залите на Веселата къща вече са окупирани от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове. Нашествието на творбите към столицата на хумора е в отговор на поканата към партньори и приятели на Дома на хумора и сатирата да гостуват с подбрани колекции от своите фондове и ателиета – 4 мащабни изложби с над 300 карикатури на 140 автори от десетки държави вече завладяват музейната територия. Подробности за изложбата. 

***

В ЧУЖБИНА

Eurochocolate – Фестивал на шоколада

14-23 октомври, ПеруджаИталия

По време на ежегодния фестивал Eurochocolate италианският град Перуджа се превръща в истинска висококалорична приказка. Твърде изкушаващо, за да е истина. Повече за Eurochocolate – Фестивал на шоколада.

*

Вижте всички събития в България и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин