Интересни събития този уикенд (24-26 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (24-26 ноември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (24-26 ноември)

Очаквате ли събитията за този уикенд?

Ето я новата порция от най-атрактвни мероприятия за петък, събота и неделя!

За повече информация последвайте линковете. Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

 СЪБИТИЯ В СОФИЯ

СОФИЯ ДЕСЕРТ ФЕСТ

24 - 26  ноември

На изложението ще участват фирми, предлагащи сладкарски изделия - торти, пасти, сладкиши, сладолед, шоколад и шоколадови изделия, баклави; напитки - вино, кафе, чай; сурови и веган десерти; ядки и други. Участващите фирми ще предоставят на посетителите отстъпка при закупуването на продуктите, друг вид промоция или възможност за дегустация. В събота и неделя на разположение на посетителите ще има безплатен детски кът. Още информация тук.

*

Представяне на книгата „Изгубените Балкани”

24 ноември

На 24-и ноември (петък) от 18:30 часа в Клуб на архитекта (ул. „Кракра” 11) ще се състои премиерата на книгата „Изгубените Балкани” (ИК „Сиела”) от проф. Рандал Бейкър. В събитието ще вземат участие както самият проф. Бейкър, така и преводачката на книгата Светлана Комогорова-Комата и археологът Никола Теодосиев. Още информация тук.

*

Международни изложби на котки

25 - 26  ноември

На 25 и 26 ноември 2017 г. от 10 до 17 часа в Националния музей ,,Земята и хората“, София ще протекат две Международни изложби на котки в два последователни дни. Националната федерация по фелинология (НФФе) Ви кани да се насладите на компанията на различни чистопородни котки и домашни котки, които ще се състезават в конкурси за "Най-красива котка“ на изложбите. Допълнителна информация тук.

*

Изложба "ЗА СЕБЕ СИ Кирилъ Шиваровъ"

1 - 30 ноември

На 01 ноември – Ден на народните будители от 17:30 часа се открива документалната изложба „ЗА СЕБЕ СИ Кирилъ Шиваровъ“ в изложбена зала „Архиви“ на ул. „Московска“ 5 в София. Премиерата на изложбата беше през юли във Варна. Нейни създатели, автори и куратори са АНДАРИ – Анатолий Радев и Дария Василева – изследователи на образа и вътрешните преживявания в пространствени среди. Показва се в партньорство с Държавна агенция „Архиви“ под патронажа на Министерство на културата по случай 130 години от рождението на големия български скулптор Кирил Шиваров (15.07.1887–26.03.1938), родом от Варна. Повече информация тук.

*

Софийски фестивал за камерна музика "Аджитато"

1 - 29 ноември

За всички любители на камерната музика месец ноември ще прелива от концерти и интересни събития. Цялата програма на фестивала можете да видите тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Промоция на новия албум на Веси Бонева 

24 ноември 

Премиерно песните от албума ще бъдат представени в родния град на певицата Пловдив и в клуб VOID на 24-ти ноември. „Родината” включва още „Елате си”, едноимената песен „Родината”, „Моят зов”, класиката „Една българска роза” и шлагерът на родната естрада „Стих”. Идеята да създадат албума „Родината” е породена от огромната любов на Весела Бонева и Светлин Къслев към България. Повече информация тук.

*

Концерт на Divje Jezer

25 ноември 

Divje Jezero ще гостувт в клуб Post-Culture Stage, Пловдив. Първите 10 човека, закупили билет, ще получат безплатен диск с подбрани от нас парчета на разностилови групи от актуалната алтернативна сцена на Балканите. В случай, че музиката ви допадне, пиратстването и разпространяването им е строго препоръчително. Още информация тук.

*

Изложба "Път на младите"

до 28 ноември

Изложбата може да видите в културен център "Бялата къща". За близо година той беше дом за творчеството на над 30 млади автори. Талантливи фотографи и художници, с различен темперамент, търсения, прозрения, с различна стилистика, но обединени от една "тема" - младостта. В експозицията присъстват творби на: Галина Христова, Гергана Балабанова и Ренета Павлова. Поли Велкова провокира публиката с колаж, а Иван Иванов категорично се заявява с метални пластики. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Концерт на Divje Jezer

24 ноември

На 24-и ноември Divje Jezero ще бъдат в  MELON Live Music Club, Велико Търново. Първите 10 човека, закупили билет, ще получат безплатен диск с подбрани от нас парчета на разностилови групи от актуалната алтернативна сцена на Балканите. В случай, че музиката ви допадне, пиратстването и разпространяването им е строго препоръчително. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен десант 2017

5 октомври - 1 март

Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще открие новия творчески сезон с традиционното си събитие от есенния културен календар, посветено на изкуството на карикатурата – „Карикатурен десант“. Залите на Веселата къща вече се „окупират“ от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове на творци от цял свят. Посетителите ще могат да разгледат 7 мащабни изложби с над 500 творби на 150 автори. Всички изложби, които ще гостуват в Габрово, можете да видите тук.

*

СЪБИТИЯ В БАНСКО

БанскоФилмФест 2017

22 - 26 ноември 

Приключения, пътешествия, екстремни спортове и много адреналин – 120 филма от пет континента и 30 държави са включени в програмата на Банско филм фест’2017! И още…10 звезди на екстремните спортове, 12 изложби, демонстрации, детска програма, партита. От 22 до 26 ноември град Банско ще е домакин на 17-тото издание на БанскоФилмФест – Най-големият филмов фестивал за екстремни спортове, планини и приключения в България. Фестивалът ще предложи на публиката от България и чужбина едно уникално изживяване в неповторим формат – катерене, алпинизъм, фрийрайдинг, екстремно колоездене, каяк, гмуркане, сърф и др. Ще се срещнете с най-добрите и актуални приключенци и ектремни личности в света. Повече информация тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин