Интересни събития този уикенд (26-28 февруари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (26-28 февруари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (26-28 февруари)

Нашите любими събития този уикенд. За повече информация последвайте линковете. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития за деца.

СОФИЯ

На театър в Младежкия театър

27 и 28 февруари, Младежки театър

Този уикенд в Младежкия театър гледайте:

27 събота     
11:00 ч. Камерна зала - Приказка за Рицаря без Кон
14:00 ч. Камерна зала - Приказка за Рицаря без Кон
19:00 ч. Голяма зала - Трите феи...

28 неделя     
11:00 ч. Голяма зала - Спящата красавица

19:00 ч. Камерна зала - Любовна песен

Вижте още от програмата на Младежкия театър.

*

Предай нататък - благотворителна фотоизложба

27 февруари, Фабрика 126

"Вярваме, че децата са бъдещето. Децата могат да променят хора и светове. Могат със своите усмивки да покорят сърца и души. Могат със своите криле да покажат и докажат на свeтa, какво е истинската свобода. И ние сме били деца... Всички ние сме имали криле и сме покорявали светове и сърца." С тези думи поставяме началото на благотворителната фотоизложба „Предай нататък“, посветена на Ясен и Дени. Тези две прекрасни деца имат нужда от нас, от нашата финансова подрепа, за да разперят своите криле, за да имат детство, изпълнено с безгрижни дни и радости. Повече за изложбата.

ПЛОВДИВ

Уикенд на промяната

27-28 февруари

В този уикенд ще срещнете уникални личности, различни лектори, експерти по хранене, холистични консултанти, терапевти, истински пътешественици и вдъхновители за позитивна промяна. Специално за децата и през двата дни са организирани арт-работилници, творчески ателиета и курсове, за да имат родителите възможност да се насладят на лично време чрез прекрасни лекции и практики, докато децата се обучават и забавляват в защитено и сигурно пространство под грижата на нашите специалисти. В Пловдивски културен институт. Подробности и програма на Уикенд на промяната.

*

Турне на Брас Асоциация Комбо

27 февруари, Дом на културата Борис Христов и афтър парти в клуб Библиотеката

Последната рожба на музикалните енергия и любопитство на тромпетиста Михаил Йосифов и тромбониста Велислав Стоянов, Брас Асоциация Комбо се отправя на турне из България. След множество брас и джаз проекти и събития, творческият дует събра още петима изключителни джаз музиканта, с които, планират да покорят сърцата на публиката в 7 града из страната. Великолепната седморка се е заела с нелеката задача да покаже още едно от лицата на необятната джаз музика, а именно „Забавната страна на джаза”. Научете повече и вижте всички дати на турнето.

*

БАНСКО

Кинопанорама Snow cinema - филми за ски и сноуборд - ВХОД СВОБОДЕН

25-27 февруари,  18:00 ч. в киносалона на Посетителския информационен център в Банско

Второ издание на зимната кинопанорама Snow Cinema - филми за ски и сноуборд. На 25, 26 и 27 февруари ще бъдат прожектирани едни от най-добрите филми за ски и сноуборд  – олимпийски спускания, фрийрайд, скикайт и  смразяващи линии. Програмата включва 12 филма от Австрия, Италия, Франция, Съединените щати и  Аржентина.  Ще видим уникални места за ски и сноуборд на Курилските острови в Тихия океан, Гренландия, Скалистите планини в Северна Америка, Андите и Алпите. Повече за събитието. 

*

РУСЕ

Jazz, pop и soul вечер в културен център ВН - ВХОД СВОБОДЕН

26 февруари, 21 ч.

Тази седмица специален гост на BH Friday Live ще бъде Цветелина Чендова. Цветелина Чендова завършва НБУ със специалност Музикално-сценични изкуства, профил джаз пеене, в класовете на Ангел Заберски и Алис Буварян. Работила е с повечето известни джазови музиканти на България. Тя смело експериментира, включвайки се като гост певица в някои от последните концерти на група Карандила. Повече за събитието.

*

В  Ч У Ж Б И Н А

Карнавал в Ница

13-28 февруари, Ница, Франция

Всяка година Френската Ривиера се взривява за две седмици - музика, фойерверки и всякакви зрелища. От всяка уличка на Ница се чуват ритми, а програмата на фестивала е пълна с концерти и партита. Всяка година фестивалът привлича над 1 милион зрители, които посещават парада, воден от огромни папие-маше фигури. Повече за събитието може да научите тук

*

Фестивал на цитрусите в Мантон

13 февруари - 2 март, Мантон, Франция

Спокойното френско градче Мантон избхухва в цвят и аромат по време на ежегодния Фестивал на цитрусите (La Fête du Citron). Вземете своята доза витамин С около огромните статуи, изградени от лимони и портокали на брега на френската ривиера. Има платформи, танци, тематични партита - всичко, което бихте искали да видите на един цитрусов фестивал. А и Мантон е на 30-ина километра от НицаПовече за Фестивала на цитрусите в Мантон

*

К О Н К У Р С И

Рецептите на баба - Национален конкурс за детски рисунки и литературни творби

до 31 март, цяла България

Седми национален конкурс за детски рисунки и литературни творби на тема "Рецептите на баба" се организира от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7 (А.Р.И.З.-7,) в партньорство с Национален дворец на децата. За участие в конкурса се приемат индивидуални творби – рисунки и литературни произведения на деца до 14-годишна възраст, които се разпределят в три възрастови групи (до 7 г., 8-10 г. и 11-14 г.). Няма ограничение за броя на творбите, с които едно дете може да участва. Краен срок за участие: 31 март 2016 г. Пълни условия на конкурса.

*

К А У З И

Подкрепи пътуващата библиотека на колела

Представете си каравана с удобно кресло в единия край, с кана хубав чай до него. Малка плетена масичка и красива нощна лампа. В другия край - голяма дървена библиотека с половин тон книги. Свещи, приятно ухание на старо и на книги. Уют.  Ето така Александър Караджов от Смолян си представя реализиран проекта си за първата библиотека на колела, която ще обикаля из България. Ако идеята ви харесва и искате да допринесете за осъществяването й, можете да направите дарение тук. Повече за пътуващата библиотека на колела.

*

Търсете сред стотици интересни събития у нас и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин