Интересни събития този уикенд (7-9 август) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (7-9 август)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Мария Ангелова

Няколко идеи за интересни фестивали и събития този уикенд, заради които си струва да попътувате (вижте и любимите ни събития за деца). Ако не откриете своето събитие, разгледайте категорията ни Уикенд с хиляди идеи за пътуване из всички кътчета на България. Или се включете в предизвикателството 50 места, които да обиколите в България през 2015 г.

Transfiguration Festival

6-9 август, село Долен, Родопите

Мултижанровият фестивал в землището на архитектурно-историческия резерват село Долен ще събере на едно място световни музикални образци като Baba Zula (Турция), Villagers of Ioannina City (Гърция), родните Бalkansky с Теодосий Спасов, Исихия, Кайно Йесно Слонце, Irfan и smallman на голямата сцена. На малката ще видим The Third Man, Vataff Project, MyTrip, Kliment. Паралелно с музикалната програма ще се случват лекции, прожекции, работилници и ателиета на най-прогресивните имена в съвременните приложни изкуства, архитектурни решения и дигитални технологии – Robotev, ACEM, Ивайло Петров и други. Следете актуална информация за Transfiguration Festival.

*

Summer Salsa Fest Varna

6-9 август, Варна

Ако се чудите какво е Summer Salsa Fest Varna, това е 3-дневен, нощен плажен танцов маратон на открито. Уроци, шоу програми, партита - вижте подробности и програма на Summer Salsa fest Varna. 

*

Концерт на Dubioza Kolektiv

6 август, плаж Каваците

Dubioza Kolektiv идват в България за летен морски концерт. На същата сцена същата вечер ще излязат и музикантите от Уикеда. Повече за концерта на Dubioza Kolektiv на Каваците.

*

Международен ден на бирата

7 август, цял свят

На този ден е разрешено да се разхладите с една леденостудена бира още от сутринта, нищо че е работен ден. Не само защото е петък, но и защото бира след работа така или иначе се консумира през всички останали дни от годината. Празникът се отбелязва от стотици бирарии, заведения, прозиводители и консуматори на кехлибарената течност от 2007 г. насам във всички по-важни страни-членки на ООН. Научетет какви са традициите по празнуването на Международния ден на бирата.

*

Spirit of Burgas

7-8 август, Бургас

Това лято Бургас отново ще бъде домакин на най-мащабния музикален проект за България Spirit of Burgas. За добрия фестивален дух ще се погрижат Роби Уилямс, неостаряващите STEREO MCs, новата голяма звезда на Великобритания KWABS, белгиецът MILOW, както и едни от най-добрите български, румънски и македонски групи. Следете актуална информация за Spirit of Burgas.

*

Национален събор на българското народно творчество в Копривщица

7-9 август, Копривщица

Едно от най-мащабните събития за народна музика и танци. Провежда се веднъж на всеки пет години от 1965 г. насам и освен музиканти, певци и танцьори, събира още разказвачи на народни предания, групи за народни обичаи и др. Научете още за Събора на народното творчество в Копривщица. 

*

Фестивал 180 градуса

7-9 август, София

Между 7-9 август в София ще се проведе първото издание на Фестивала 180˚. В трите предстоящи събития ще чуем една изключително алтернативна смесица от различни видове камерна класическа музика - от барокова до съвременна - създавайки интересни тематични връзки между произведенията. Всички събития са с начален час 19:30 и вход по желание. Вижте програмата на фестивал 180 градуса.

*

Джаз фестивал Банско

8-13 август, Банско

Джем сешън под звездите в лятната прохлада на вечерите в Пирин. За пореден път Джаз фестивал Банско ще събере български и световни музиканти на централния площад в Банско. Вход свободен. Научете още за Международен джаз фестивал Банско

*

Кино за пътешественици

6-16 август, София

Изкушаващо предложение за борба с августовската скука в София - повече от седмица кино за пътешественици в Евро синема и културен център G8. Билетите са по 7 лв./5 лв., в продажба от 3 август. Вижте пълната програма на Кинов за пътешественици в културен център G8 и пълната програма на Кино за пътешественици в Евро Синема.

*

Кинодвор - лятно кино в двора

7-9 август, Културен център G8, София

Не е нужно лятното кино да е мащабна проява и прожекциите в двора на Културен център G8 го доказват. Там можете да гледате интересни заглавия в уютна атмосфера и камерен състав. Билет + Aperol Spritz ще струват 10 лв. Следете програмата на културния център тук.

*

Пътуващо лятно кино на БНТ1

7 август, Дългопол

Лятното кино на БНТ отново тръгва на път в десетки градове в България. Прожекциите започват от 21 часа, а входът е свободен.  Разберете цялата програма на Пътуващо лятно кино на БНТ1.

*

Лятно Кино в Квартала 

до 30 август, Варна

Летният кинофест „Лятно Кино в Квартала“ ще даде възможност на варненци да гледат безплатно 30 прожекции на 15 места в града. Вижте цялата програма на събитието. 

*

Да обиколим България на колело за болните от Хънтингтън

9-15 август,  БургасВарнаШуменВелико Търново и др.

Джероен Де Шепър идва и в България със своята мисия "Обиколи държава на колело за Хънтингтън". От 9-ти до 15-ти август, той ще прекоси на две колела заедно с всички желаещи БургасВарнаШуменВелико Търново и още много места в памет на своите роднини, жертва на тежката нелечима болест. Научете повече и вижте как да се включите във велообиколката тук.

*

Solar Summer Festival

25 юли - 22 август, Cacao Beach, Слънчев бряг

През 2015 г. Solar Summer ще се проведе в 7 поредни уикенда на новоизградения Cacao Beach Club в Слънчев бряг, като главните герои ще са Fatboy Slim, Dubfire, Fedde Le Grand, Victor Calderone и други. Този уикенд ще можете да чуете Nicole Moudaber, Stefan Popov и Chris Liebing ... Вижте пълната програма на Solar Summer 2015.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин