Интересни събития този уикенд (7 - 9 септември) - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (7 - 9 септември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (7 - 9 септември)

Лятото бавно се изплъзва под пръстите ни. Интересните уикенд събития обаче ще направят тази раздяла доста по-приятна и неусетна!

Вижте къде какво се случва през идните петък, събота и неделя!

СОФИЯ

Концерт на етно-джаз кларинетистката Илире Авдиу

септември

С ексклузивен концерт на етно-джаз кларинетистката Илире Авдиу от Косово, сдружение Balkans - Ways to Friendship ще открие есенния сезон още в края на лятото. Косовската албанка ще гостува за пръв път у нас и ще представи дебютния си албум "A Night in Prishtina" (2017), а компания на сцената на софийския Jazz Bar в петъчната вечер на 7 септември ще ѝ правят трима страхотни млади музиканти от България. Допълнителна информация за концерта тук.

*

ПЛОВДИВ

ОТВЪД ПОВЪРХНОСТТА - Национални есенни изложби Пловдив 2018

1 - 30 септември

Националните есенни изложби се откриват през месец септември в изложбените пространства на Балабанова къща, Къща Хиндлиян и Къща Мексиканско изкуство в Старинен Пловдив. Тазгодишното издание на Национални есенни изложби Пловдив 2018  е озаглавено ОТВЪД ПОВЪРХНОСТТА. Повърхността на произведенията на визуалните изкуства се явява пресечна точка не само на различни пространства: на едно видимо „външно“ и едно невидимо „вътрешно“ пространство. Повърхността проектира в себе си следите на различни програми и концепции. Повече информация тук.

*

Фестивал на балканската култура и кулинария PlovdivMezi

5 - 9 септември

От 5 до 9 септември, цели пет дни и за втори път тази година в парк "Лаута" ще се проведе фестивалът на балканската култура и кулинария PlovdivMezi. Невероятни кулинарни изкушения, много музика и забавни игри и томболи очакват пловдивчани и гости на града. Фестивалът е комбинация от големи музикални концерти, спортни и кулинарни събития в зона за семейства, мини лунапарк, детски атракциони, турнири по: белот на ракия “Карнобатска”, табла на узо “Zorbas”, надяждане с люти чушки и надяждане с кебапченца за по-възрастните и множество спортни състезания в комбинация с типичните за фестивала кулинарни изложители от балканските държави. Още информация тук.

*

РУСЕ

Грийн рок фест

септември

Немската рок легенда „Бонфайър“ ще бъде специален гост на 10-тото издание на Грийн рок фест в Русе. Фестивалът ще се проведе на 9 септември от 18 часа на пл. „Свобода“, а входът е свободен. Началото ще бъде дадено от гръцката банда John Jeff Touch, JINXY VON D'ERS от Румъния, EVЕRDREАM от Силистра и русенската банда INSANE. Повече информация за Грийн рок фест вижте тук.

*

СОЗОПОЛ

Празници на изкуствата Аполония

31 август - 8 септември

Тазгодишното издание на Празници на изкуствата Аполония се отличава с разнообразна и цветна програма, изпълнена с изненади за ценителите на родното изкуство и култура. Фестивалът ще се проведе от 31 август до 8 септември в Созопол, представяйки интересна палитра от музика, кино, театър, литература и визуални изкуства. Повече информация за събитието може да откриете тук.

*

ЦАРЕВО И КИТЕН

Черноморски събор „Евро фолк“ 2018

5 - 10  септември

От 5 до 10 септември в черноморските градове Царево и КитенБългария ще се проведе 15-то издание на Черноморски събор „Евро фолк“ 2018. На сцените в Комплекс Кремиковци“ (Китен) и Народно читалище „Георги Кондолов – 1914 г.“ (Царево) участие ще вземат близо 100 фолклорни състава и индивидуални изпълнители от България, Якутия, Израел. Повече информация тук.

*

ПО ДУНАВА

ДУНАВ УЛТРА: TEAMWORK

7 септември

За пети пореден път приключението Дунав Ултра отправя предизвикателство към всички фенове на колоезденето – да преоткрият красивия дунавски регион като изминат 670 км от Видин до Дуранкулак инивидуално, в екип от двама или в екип от четирима. Уникалният маршрут по поречието на река Дунав минава през 90 населени места, туристически  обекти, природни феномени и исторически забележителности и напълно заслужено бе отличен от Министерството на туризма като „Иновация на годината“. Повече информация тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин