Ирландия се готви да посрене туристи това лято - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ирландия се готви да посрене туристи това лято
Автор: Peika.bg
Ирландия се готви да посрене туристи това лято

Ирландия постепенно постепенно започва да разхлабва едни от най-строгите наложени мерки в света, след като миналия петък правителството одобрява плановете за връщане на чуждестранни пътувания през юли, както и по-широкото отваряне на сектора на хотелиерството.

Министър-председателят на Ирландия Михаел Мартин днес одобри планове за възобновяване на несъществени международни пътувания от 19 юли. По препоръка на ЕС Ирландия ще участва в системата за удостоверения за пътуване COVID на съюза, която показва доказателството на притежателя за ваксинация, възстановяване от COVID-19, или отрицателни резултати от теста, и им позволява да пътуват из ЕС без ограничения. На правителствена пресконференция в петък той подчерта необходимостта да се постигне това право”, както и да се осигури възобновяването на пътуванията по безопасен и устойчив начин.

Ирландският министър на транспорта Иймън Райън заяви, че пътуването между Ирландия и САЩ и Обединеното кралство също ще бъде възобновено на 19-и юли. Въпреки че сертификатът за пътуване на ЕС не се прилага за САЩ или Великобритания, г-н Райън заяви пред националната телевизия RTE, че да бъдат взети. Очакват се повече подробности скоро, въпреки че е вероятно да има допълнителни ограничения за пътуване с Обединеното кралство поради разпространението на по-трансмисивен вариант на COVID-19, открит за първи път в Индия.

Въпреки ранните опасения относно разпространението на ваксината в Ирландия, министърът на здравеопазването на Ирландия Стивън Донъли заяви, че 50% от възрастното население ще получи поне една доза от ваксината до края на тази седмица. Ирландия е в процес на блокиране в цялата страна от март 2020 г., действайки при най-строгите ограничения от декември до май тази година с мерки, които изключват гостоприемството и търговията на дребно, забраняват смесването на домакинствата на закрито и забраняват на хората да пътуват на повече от 5 км от домовете си.

Дъблин, Голуей, Корк и Белфаст може да привлекат цялото внимание, но има много повече за Изумрудения остров. Разкриваме старомодните морски села, суровата провинция и историческите чудеса, намерени само на един хвърлей от най-известните градове в Ирландия.

Но тъй като разпространението на ваксината набира скорост, ограниченията започнаха да намаляват. Вътрешните пътувания вече са разрешени, а хотелите ще отворят врати на 2 юни. Понастоящем ресторантите и баровете могат да предлагат само услуги за доставка или доставка, но вечерята на открито ще бъде възобновена от 7 юни, а гостоприемството на закрито за кръчми и ресторанти ще бъде разрешено от 5 юли.

Музеи, галерии и културни забележителности бяха отворени в средата на май със социални дистанции и насоки за маски за лице. Театрите могат да следят през юни, а по-късно това лято ще бъдат изпробвани пилотни събития на открито в парка Финикс парк и Ивеа гардънс в Дъблин, за да се улесни завръщането на фестивали и концерти на музика на живо. Съществуват и планове, позволяващи на феновете да присъстват на спортни събития от юни.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин