Испанско приключение в природния парк Сиера и Каньони де Гуара - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Испанско приключение в природния парк Сиера и Каньони де Гуара
Автор: Peika.bg
Испанско приключение в природния парк Сиера и Каньони де Гуара
Снимка: pixabay

Часовникът тиктака и вашият график ви напомня, че е време за пътешествия. Какво правите?

Отваряте картата на света и без да гледате слагате пръст и решавате да посетите дестинацията, на която пръстът ви е попаднал на случаен принцип. О, как бихме искали да сме толкова спонтанни! Поради липсата на време обаче оставаме да търсим в мрежата необичайни места. Или пък се допитваме и правим приключенията, които нашите приятели вече са преживели. Затова за днешното бягство избрахме прекрасен природен парк в една от най-вълнуващите страни в Европа: Испания. Нарича се природен парк Сиера и Каньони де Гуара и е чудесно място за приключенския пътешественик.

Намерете природния парк Сиера и Каньони де Гуара

Някъде в автономната общност Арагон, в провинция Уеска в Испания, се намира това невероятно място, където природата никога не спира да удивлява своите посетители. Разбира се, това не е най-посещаваното кътче на тази великолепна страна. Но е идеален за бягство от претъпкания град и за едно приключенско пътешествие. Сиера де Гуара всъщност е името на планински масив, чийто най-висок връх е Тозал де Гуара. Голяма част от масива принадлежи на невероятния природен парк, който се намира в Северна Испания. Можете да намерите този резерват някъде между река Ебро и Пиренеите. Ето защо би било странно да не очаквате някои умопомрачителни пейзажи в този регион. Като цяло, природният парк Сиера и Каньони де Гуара са известни като най-голямата защитена територия в района на Арагон.

Най-голямото изживяване при каньонинг

Разнообразието от природни дадености, които предлага този резерват, е идеално за различни видове спорт на открито. Въпреки това, има едно нещо, с което това място е наистина известно и е свързано с доставящия адреналин спорт на каньонинг. По-точно, този спорт е въведен за първи път в Испания точно в този резерват. За тези, които не са запознати с един от най-добрите начини да се забавляват на открито, каньонингът е дейност, която ви помага да изследвате каньоните, като включва различни действия като рафтинг, скачане от водопад и рапел. Този резерват е пълен с прекрасни каньони, пещери, клисури и варовикови творения. Следователно каньонингът би бил идеалният начин да опознаете околността и да усетите вкуса на сладко приключение.

Чувствате се уплашени, защото не сте го правили преди? Е, няма за какво да се притеснявате. Има много ентусиазирани хора и организирани туристически водачи, които искат да ви помогнат. Те ще ви научат как да практикувате това приятно занимание. Няма значение на колко години сте или дали сте начинаещ или експерт. Просто трябва да сте готови за прилив на адреналин, причинен от ден, прекаран в каньонинг. Повярвайте ни – това е чисто забавление!

Направете дълга обиколка на следните каньони: Gorgas Negras, El Vero, El Mascun, El Balced, La Peonera и много други. Ще бъдете развълнувани!

Разходка в планината Сиера де Гуара

Ако сте готови за някои невероятни пейзажи, тогава трябва да опитате да се разходите в планините Сиера де Гуара. Подгответе подходящо оборудване, защото ви предстои да се натъкнете на различни забавни скални образувания и зашеметяващ релеф. Планините са изваяни от ветровите ерозии и реките, течащи през тях. Безупречната красота на този резерват е комбинация от дълбоки каньони и впечатляващи клисури. Някои от тях са обитавани от невероятна флора и фауна. Най-мистериозните пещери, разположени на този природен парк са идеални за приключенския дух на посетителите, като ги приканват да проучат живота отвътре. Няколко реки прорязват масива и повечето от тях се вливат в Ебро. Някои от най-популярните са Рио Гуатисалема, Рио Исуала, Рио Алканадре и Рио Веро, всяка една от тях е отличителна и привлекателна.

Диво плуване във водопада Bierge

След дълъг ден на туризъм и проучване, вие ще потърсите място, където да си починете и да се отпуснете под дълбока сянка. Е, мястото, което ще ви разкрием, може да е по-добро от рая. Чували ли сте за водопада Bierge? Местно известен като Salto de Bierge, този великолепен полукръг водопад може просто да ви спре дъха. Сега дали това може да е с величествената му гледка или 10-метровия скок от горната част до басейна отдолу – това ще разберете.

Но дори и да не сте много приключенски настроени, винаги можете да се потопите във водите на естествените басейни и да се насладите на плуването. За още по-добра гледка към околността, скочете в горната част на водопада и изживейте естествен безкраен басейн! Въпреки това, тази красива местност е идеална и за малко каньонинг. Това е място, където можете напълно да се насладите на едно от най-добрите диви плувания в Испания.

Подгответе се добре за приключение

Хубаво е, когато човек е ентусиазиран от нова дестинация. Но само планирането как да стигнете до това място в Испания със сигурност не е достатъчно. Ако очаквате с нетърпение да прекарате няколко дни в границите на този природен парк, тогава по-добре изяснете фактите. На първо място, помислете за настаняване. Ако ще бъдете напълно приключенски настроени и ще прекарате нощите на къмпинг, тогава е по-добре да донесете необходимото къмпинг оборудване. Същото важи и за дейностите, които искате да практикувате около парка.

Ако не сте придружени от местен жител, най-добре е да се отправите към един от трите посетителски центъра на резервата. Те могат да бъдат намерени в някои от следните села: Arguis, Santa Cilia de Panzano и Bierge. Там ще можете да получите цялата информация за маршрутите и пътеките на парка. Освен това ще намерите информация за условията и дейностите, които можете да извършвате. В зависимост от това коя програма сте избрали и кои дейности предпочитате, ще ви бъде предоставена подходяща информация и оборудване, които ще ви водят през вашето безкрайно приключение.

И така, мислите ли, че имате каквото е необходимо, за да се впуснете в приключение на територията на природен парк Сиера и Каньони де Гуара? Готови ли сте да опитате каньонинг на най-оригиналното място за този спорт?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин