История и забележителности в Бавария - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
История и забележителности в Бавария
Автор: Елена Исаева

Бавария е регион в южна Германия с дълга и богата история. Най-ранната записана история на Бавария датира от римската епоха, когато регионът е бил обитаван от различни келтски племена. Римляните завладяват района през 1 век сл. н. е. и създават няколко селища, включително град Регенсбург.

През 6 век сл. н. е. Бавария е заселена от германски племена, включително баварците, от които регионът получава името си. Баварите създават херцогство в региона, което се превръща във важен център на търговията и търговията през Средновековието.

История и забележителности в Бавария
Снимка: pixabay.com

През 10-ти и 11-ти век Бавария е управлявана от могъщата къща Велф, която построява много от най-емблематичните замъци и дворци в региона, включително Хоеншвангау и двореца Линдерхоф. Welfs в крайна сметка бяха заменени от къщата на Wittelsbach, която управляваше Бавария повече от 700 години.

При Вителсбахите Бавария се превръща в център на изкуството и културата, като град Мюнхен се превръща във важен културен център през 18-ти и 19-ти век. Вителсбахите също са известни със своето покровителство на изкуствата и много от най-известните произведения на изкуството в региона са създадени през този период.

През 20-ти век Бавария играе ключова роля за възхода на нацистка Германия. Адолф Хитлер, лидерът на нацистката партия, е роден в град Браунау на Ин, който се намира на границата между Бавария и Австрия. Мюнхен също беше мястото на неуспешния Биреен пуч, опит за преврат от Хитлер и неговите последователи през 1923 г.

След Втората световна война Бавария става лидер в германската икономика с много от най-важните компании в страната, включително BMW и Siemens, базирани в региона. Днес Бавария е популярна туристическа дестинация, известна със своите красиви пейзажи, богата история и уникална култура, която съчетава елементи от германската и австрийската традиция.

Бавария е регион в южна Германия с много завладяващи забележителности. Ето само някои от най-добрите забележителности, които да обмислите да посетите:

История и забележителности в Бавария
Снимка: pixabay.com

Замъкът Нойшванщайн: Този емблематичен замък, разположен в град Швангау, е може би най-известният замък в света. Построен е от крал Лудвиг II през 19 век и служи като вдъхновение за замъка в Спящата красавица на Дисни.

Мюнхен: Столицата на Бавария е задължителна дестинация за всеки, който пътува до региона. Не пропускайте да разгледате известния Мариенплац, зашеметяващия дворец Нимфенбург и бирарията Hofbräuhaus.

Zugspitze: Най-високата планина в Германия се намира в Бавария и е популярна дестинация за туризъм и ски.

Берхтесгаден: Този живописен град в Баварските Алпи е дом на прочутото езеро Königssee и е страхотно място за изживяване на традиционната баварска култура.

Бамберг: Този обект от световното наследство на ЮНЕСКО е известен с красивия си стар град, който е пълен с исторически сгради и калдъръмени улици.

Регенсбург: Този исторически град на река Дунав е дом на много добре запазени средновековни сгради, включително известната катедрала в Регенсбург.

Дворецът Линдерхоф: Друг от известните замъци на крал Лудвиг II, дворецът Линдерхоф се намира в град Етал и е известен със своите красиви градини и зашеметяваща рококо архитектура.

Това са само малка част от многото забележителности, които трябва да видите в Бавария. Независимо дали се интересувате от история, култура или природна красота, има по нещо за всеки в този очарователен регион на Германия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин