История като на филм – да се спасиш с писмо в бутилка - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
История като на филм – да се спасиш с писмо в бутилка
История като на филм – да се спасиш с писмо в бутилка

Нека ви разкажем една истинска история, достойна за филмов сценарий.

Къртис Уинстън, приятелката му и 13-годишният му син решили да си направят екскурзия в централната част на Калифорния. Избрали да отидат през юни месец, тъй като тогава времето е най-подходящо, а и могат да се насладят на прохладата на гората, през която преминават.

Екипирали се за дългата разходка, сложили всичко необходимо в раниците си и тръгнали по пъря на реката Аройо Секо. Нейната дължина е 40 км и преминава през каньон, който завършва с водопад. Там те трябвало да слязат по въже и да продължат към лагера, в който ще прекарат нощта.

На третия ден от пътуването си обаче всичко се объркало. Тримата се озовали в тясна част на каньона, където стените от всяка страна стигали до 15 м височинаВъжето, което трябвало да бъде там, го нямало.

И, за да станат нещата още по-сложни, силата на водата във водопада била толкова силна, че не могли да преминат на от другата страна. Така те се оказали в безизходица – без телефонен сигнал и жива душа около тях.

Къртис започнал да мисли варианти как да спаси близките си. За щастие, прителката му Кристъл Рамирез била взела със себе си фиш за поръчки. Идеята ѝ била да записва резултати от игрите, които семейството е играело по време на почивката си.

Уилсън взел листа хартия и написал на него „Заседнали сме тук на водопада. Моля, доведете помощ“. Сложил бележката в зелена бутилка от вода и на нея написал думата „Помощ“. След това я хвърлил във водата и започнал да се надява някой да я намери. 

За тяхно щастие бурилката отишла точно във водопада. Бележката била намерена само няколко метра по-надолу от двама планинари, които веднага се обадили за помощ. Спасителните екипи стигнали до мястото, където се намирало семейството на 15 юни около полунощ.

Така с малко помощ от вселената тримата били спасени благодарение на писмото в бутилка, без което щяли да почакат доста дълго, докато някой ги намери.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин