Историята на 7-звездните хотели - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Историята на 7-звездните хотели
Автор: Peika.bg
Историята на 7-звездните хотели
Снимка: flickr/Joi Ito

7-звездните хотели са същински съвременни дворци, където гостите се чувстват богове, а животът изглежда рай.

Посетителите им получават най-висококачественото и заедно с това персонализирано обслужване, като това се случва сред дизайнерски интериор и висококачествени удобства, които липсват в повечето хотели. 

Въпреки това според някои луксът на 7-звездните хотели не е предпоставка за пълноценна почивка, а по-скоро въпрос на престиж.

Безспорно броят звезди е важна характеристика от портфолиото на един хотел. Колкото повече звезди има, толкова по-престижен е той. Недостатък на туристическия бранш обаче е, че няма приета универсална международна система за класификация, което позволява някои хотели да излязат от условно приетия стандарт за 5-звездна категоризация и да бъдат провъзгласени за 6- и 7-звездни.

Първият обявен за такъв е в Дубай, но терминът е изкуствено наложен от журналистите и посетителите като оценка за абсолютното му съвършенство и класа. 

Интересен факт е, че през 2007 г. хотелиерът Алесандро Росо намира начин да заобиколи наложените правила за категоризация, така че да постигне разграничение между масовите 5-звездни хотели и своя - Hotel Seven Stars Galleria в Милано, предлагащ още по-висококачествено обслужване.

Той наема специализирана в сертифицирането швейцарска компания, която да измисли нова система за класификация. След анализа на различни аспекти от услугите и изграждането биват формулирани нови условия за получаване на звезди, които позволяват на Росо да открие първия официално категоризиран като 7-звезден хотел в Милано

В наши дни съществуват няколко 7-звездни хотела, а други са в процес на строителство или в очакване на заветната категория.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин