Изумителният плаващ хотел, който си сменя формата - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Изумителният плаващ хотел, който си сменя формата
Автор: Peika.bg
Изумителният плаващ хотел, който си сменя формата
Снимка: MORPHotel

Един хотел, който сменя формата си и се движи с морските течения...

Ако трябва да надникнем в бъдещето на туристическите пътувания по море, вероятно ще видим нещо като проекта на лондонския дизайнер Джанлука Сантуосо.

Неговата идея се нарича Морфхотел (MORPHotel) - нещо по средата между круизен кораб и хотел – футуристичен плаващ хотел, който създава нов смисъл на живота в открито море.

Структурата му е подобна на гръбначен стълб, дълъг около 800 м, около който са разположени индивидуално обзаведени капсули със стаи, ресторанти, басейни. Плаващият хотел има предвидена и хеликоптерна площадка, за да може гостите да пристигат независимо къде по света се намира съоръжението.

39961

Най-хубавото на иновативния хотел е, че гледката от стаите постоянно ще се променя, тъй като той непрестанно ще се движи – но със скорост, по-ниска от средната скорост за лодка.

Някои от капсулите ще могат да се разкачат от хотела-майка и да плават самостоятелно.

39958

39960

"Вярвам, че идеята за пътешествие само по себе си, без определена посока и цел, е мечта на много хора", споделя Сантуосо. "Затова и този проект предизвика интереса на много хора".

39959

Хотелът е планиран с възможно най-много екстри за устойчивост – соларни панели, система за събиране на дъждовна вода, плаваща зеленчукова градина. Освен това има и съоръжения за скачване към пристанищата, на които акостира, като по този начин може да се превръща в продължение на сушата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин