Холандските хотели от пясък - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Холандските хотели от пясък
Автор: Peika.bg
Холандските хотели от пясък

През зимата в северните страни е традиция да се изграждат временни ледени хотели. През зимата хората в държави като Швеция и Норвегия могат да пренощуват в обзаведени помещения от лед, а тази хотелска атракция продължава, докато ледът не започне да се топи.

На мениджмънта на холандския хотел Занд (Zand) им е хрумнало да се направи същото, но от пясък. Те са реализирали идеята си за пясъчен хотел в два холандски града - Ос и Снийк.

38161

Нощувките в напълно мебелираните помещения с прозорци, легла, електричество, течаща вода и Wi-Fi вече са напълно разпродадени и създателите на пясъчните хотели вече мислят за подобни такива в Германия и Великобритания.

38164

Тайната на пясъчните хотели е, че са направени от по-стабилни материали, върху които отвътре и отвън е изсипан „подсилен“ пясък, който е бил оформен след това. Душът и обзавеждането на банята пък са от традиционни материали.

38163

Хотелите в Холандия са свързани с традиционните пясъчни фестивали „Брабант“ и „Фризленд“, които всяка година събират някои от най-изявените артисти в областта. Заради това, хотелите предлагат на своите гости и личен тур до близкия пясъчен фестивал, а затварянето им съвпада с края на събитията, съответно на 28 септември в Снийк и 4 октомври в Ос.

38165

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин