Къде да отседнем на достъпни цени във Венеция? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къде да отседнем на достъпни цени във Венеция?
Автор: Peika.bg
Къде да отседнем на достъпни цени във Венеция?

Венеция е един от най-красивите градове в света, но също така е известен като скъпа дестинация. С много от основните забележителности, разположени около популярния площад „Сан Марко“, е изкушаващо да седнете в съблазнителните скъпи барове и ресторанти и да останете възможно най-близо до площада. Но посещението във Венеция не трябва да струва прекалено много. Ето няколко полезни съвета и трикове, които ще ви помогнат да спестите пари в плаващия град.

Къде да отседнете?

Нещо, за което трябва да помислите, когато търсите настаняване във Венеция, е дали искате да останете в самия град (което неизбежно ще бъде по-скъпо) или да останете на континента, в Местре. Местре е най-населеният район на община Венеция и там живеят повечето хора, работещи или живеещи в района. Тъй като е извън центъра (и не е построен върху вода!), Престоят в Местре е чудесен начин да спестите пари.

Местре

В рамките на Местре има много хотели, хостели и възможности за избор на Airbnb, а наблизо има и къмпинги, които струват дори още по-малко. Общественият транспорт между Местре и Венеция е на често, като между двете зони се движат редовни автобуси и влакове. И двете отнемат около 15 мин., но са склонни да бъдат много претъпкани, особено сутрин и нощта. 

В рамките на Венеция

Ако все пак искате да останете в центъра на Венеция, избягването на ключовите туристически зони около моста Риалто и Пиаца Сан Марко в града има няколко опции за евтини хостели и често е възможно да намерите добри оферти в Airbnb, особено ако сте склонни да отседнете в нечий дом.

Ако частна стая е задължителна, струва си да разгледате района на Джардини на Венеция, където има един много голям парк – тук живеят повечето истински венецианци. Той се намира малко извън центъра, но настаняването е много по-евтино и е достатъчно лесно да стигнете до основните туристически атракции с градския транспорт.

Как да обиколим Венеция?

Ако решите да останете в Местре, ще трябва да включите транспорта в бюджета си. Добрата новина е, че автобусите директно до Венеция не струват повече от няколко евро в едната посока, а един път във влака струва само 1,35 евро.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин