Къде се намира замъкът от Спящата красавица? - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къде се намира замъкът от Спящата красавица?
Автор: Peika.bg
Къде се намира замъкът от Спящата красавица?
Снимка: wikimedia

Сабабург, известен също като Dörnröschenschloss, е привлекателна точка за гости от близо и далеч. Разположен в средата на гората Райнхардсвалд в северен Хесен, той наистина привлича вниманието.

Твърди се, че великолепната розова градина и впечатляващите врати на замъка Сабабург някога са послужили като модел за приказката на Братя Грим „Спящата красавица“. И днес в избрани дни можете да изживеете на живо приказната Спящата красавица.

Ако някога сте се чудили откъде идва вдъхновението за приказката на Братя Грим „Спящата красавица“, тук ще откриете отговора. Основан през 1334 г., частта на замъка се разпада и виещите се цветя започват да си го връщат с преплитащ се бръшлян. Скрит дълбоко в планините Райнхардсвалд, този замък някога е бил защитен от дебел жив плет от тръни, който е защитавал историята вътре. Днес на територията има романтичен хотел и кафене, което прави това един от най-перфектните приказни замъци за посещение от двойки.

Професионален съвет: Отидете с любим човек и останете за една нощ в романтичния хотел за вашата собствена приказна история. Смятаме, че ще ви хареса особено да резервирате стая с изглед към гората от балкона.

От април до октомври, в събота и неделя от 14:00 ч., можете да се срещнете със Спящата красавица и нейния принц за прием и да се насладите на приказното изпълнение на приказката в кратка форма. Забавни и модерни, професионалните актьори от театър Касел представят 30-минутен театрален спектакъл в легендарния Вълчи пролом, който се играе в бившата Рицарска зала под открито небе.  

В сътрудничество с провинция Хесен градът на Спящата красавица Хофгайсмар се стреми да гарантира, че омагьосаният комплекс от замъци с неговия вътрешен двор и слънчева тераса ще остане отворен дори по време на обширните ремонтни дейности. 

Съвет: Ако посетите замъка на Спящата красавица Сабабург, трябва да се възползвате от възможността да разгледате близкия зоопарк Сабабург или първичната гора Сабабург веднага след това.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин