Къде в Европа има музеи на Сваровски? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къде в Европа има музеи на Сваровски?
Автор: Елена Исаева

Въпреки че Swarovski, известният австрийски производител на кристали, няма традиционни музеи, той е създал уникални и завладяващи изживявания на определени места, предлагайки на посетителите възможността да изследват света на кристала по новаторски начини. Две забележителни места в Европа се открояват със своите Swarovski атракции:

Кристалните светове на Swarovski, известни като "Kristallwelten" на немски, се намират във Ватенс, само на кратко разстояние с кола от Инсбрук, Австрия. Тази дестинация е кристална страна на чудесата, която надхвърля концепцията за традиционен музей. Създаден е за честването на 100-годишнината на компанията през 1995 г. и оттогава се е превърнал в основна туристическа атракция.

Къде в Европа има музеи на Сваровски?
Снимка: pixabay.com

Гигантски кристал: Емблематичният вход е обръщащ главата, с гигантско лице, покрито с кристали.

Chambers of Wonder: Обширните Chambers of Wonder съдържат разнообразие от арт инсталации и кристални творения от известни художници и дизайнери.

Градините на гиганта: Външната зона включва зашеметяващи арт инсталации, разположени в красиво озеленени градини.

Кристален облак: Тази външна инсталация е хипнотизиращ дисплей на хиляди кристали, висящи във въздуха.

Playtower: Игрална зона, предназначена за деца, където те могат да изследват и взаимодействат с кристални елементи.

Магазин Swarovski: Сайтът включва огромен магазин Swarovski, където посетителите могат да закупят широка гама от кристални продукти.

Daniels Kristallwelten Restaurant: Ресторант, предлагащ кулинарно изживяване сред кристална тематична атмосфера.

Посетителите на Swarovski Crystal Worlds се потапят в мултисензорно пътешествие, изследвайки изкуството, иновациите и майсторството зад кристалите Swarovski.

Swarovski Kristallwelten в Инсбрук, Австрия:

В допълнение към Crystal Worlds във Ватенс, Swarovski има присъствие в Инсбрук, столицата на австрийската провинция Тирол.

Swarovski Kristallwelten Store Инсбрук:

Разположен в сърцето на Инсбрук, този магазин предлага подбрана селекция от кристали Swarovski, бижута и аксесоари. Въпреки че не е музей в традиционния смисъл, магазинът предоставя поглед върху изящните творения на Swarovski и позволява на посетителите да закупят любимите си произведения.

Инсбрук като Swarovski дестинация:

Фонтан Сваровски: В Стария град на Инсбрук има фонтан Сваровски, артистична изложба от кристални елементи, засилваща връзката на града с марката.

Въпреки че в Инсбрук няма специален музей на Сваровски, присъствието на магазина на Сваровски и артистичните инсталации в града го прави друга забележителна дестинация за ентусиасти.

 

За тези, които търсят завладяващо изживяване в света на Swarovski, Crystal Worlds във Ватенс, Австрия, се откроява като основна дестинация. Тук посетителите могат да изследват арт инсталации, да се възхищават на кристални творения и да се включат в пътуване, което надхвърля конвенционалното музейно изживяване. Освен това присъствието на Сваровски в Инсбрук добавя нотка кристална елегантност към този очарователен австрийски град.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин