Кицбюел - зимното бижу на Австрия - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кицбюел - зимното бижу на Австрия
Автор: Елена Исаева

Австрия е прекрасна страна, известна със своите зимни и ски курорти. Със своето благоприятно разположение в сърцето на Европа и това, че почти 70 % от релефът е планински, от които съществена част е заета от Алпийската планинска верига, страната целогодишно е посещавана от милиони туристи от цял свят.

Алпийските курорти са примамливи както през зимата, така и през лятото. Лятната прохлада на малките и уютни градчета, с красивите къщи, всяка от които прилича на малка цветна градина с разнообразието от цветове по прозорците и терасите, привличат туристите за изкарване на една незабравима ваканция. Красотата на природата е уникална и неповторима, зелени тучни поляни, осеяни с многообразие от цветя и интересни храсти, редуване на алпийски върхове и долини, през които криволичат реки.

Кицбюел - зимното бижу на Австрия
Снимка: pixabay.com

През зимата курортите пък имат друг свой чар както за разходки, така и за практикуване на зимни спортове. Едни от най – известните зимни ски куррти в Австрия са Цел ам зее, Зьолден, Капрун, Бад Гащайн, Ишгъл, Кицбюел и други. Кицбюел може би е един от най – незабравимите и забавни сред тях. Това е място, където любителите на ските имат възможност да избират сред 120 километра писти, а нощното каране е позволено на изкуствено осветление до 23 часа вечерта. С огромен интерес се очакват спусканията през януари в Ханенкам, където пристигат едни от най – добрите професионалисти скиори, за да се включват в състезанията на Световната купа на международната ски федерация – стометрова надпревара в спусканията. Всички искат да спечелят, тъй като това е едно от най – трудните състезания, което е продължение на традицията от 1931 г., когато ханенкамското ски състезание е проведено за първи път. Хиляди зрители се събират в гостоприемния малък тиролски град, за да се насладят на тази така оспорвана борба за победа на всяка цена. Интересът е огромен, на големи екрани се показва всяко спускане, с отразяване на времето на всеки състезател. Зрителите поощряват всеки един от състезателите, развяват национални флагове и крещят развълнувано, звучи музика отвсякъде. Тържествено се връчват медалите на победителите, и заедно с тях и гостите, целият град празнува по улиците, в ресторантите.

Кицбюел - зимното бижу на Австрия
Снимка: pixabay.com

 

Вечер удоволствията и забавленията в Кицбюел продължават в заведенията и баровете, тогава настъпва времето за парти и веселие. Едно от интересните места за вечерно посещение е Лондонер Пъб, където в малките часове на нощта победителите от дневните състезания се появяват иненадващо и влизат в ролята на бармани.

Градът със своите около 9 000 души население е малък и привлекателен за много известни личности, които намират тук уединение и дискретност.  В магазините се предлагат световно известни марки и луксозни стоки, местните говорят различни езици, което улеснява гостите и ги предразполага да се чувстват добре дошли и добре приети от местните.

Кицбюел - зимното бижу на Австрия
Снимка: pixabay.com

Разбира се Кицбюел е привлекателен целогодишно. Планинските лифтове могат да превозват по 100 000 души на час, което е удобство освен за дотигане до ски пистите, така също и за туристи през всички сезони.

Кицбюел е истинско алпийско бижу не само за австрийците, но и за гостите на градчето. Ако сте запалени по зимните спортове, то това е мястото, но дори и да не сте, винаги можете да изкарате една прекрасна ваканция в този очарователен град, независимо от сезона, в който решите да го посетите.

 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин