Къде в Лондон е най-доброто хапване (според местните) - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къде в Лондон е най-доброто хапване (според местните)
Автор: Мария Ангелова

Кой може да ви разкрие кулинарните тайни на Лондон по-добре от неговите жители? В поредица от интервюта за туристическия борд на британската столица прочути нейни обитатели споделят своите любими места. Научете къде хапват кметът на Лондон Борис Джонсън или световноизвестният шеф-готвач Гордън Рамзи.

Гордън Рамзи, шеф-готвач, собственик на 24 ресторанта в цял свят

Винаги когато се връщам от пътуване, първото, което правя, е да отида за страхотно къри на „Брик Лейн“. Феноменално е! Тук е един малък Бомбай. Дори и ресторант с три звезди от Мишелин не може да направи по-добро къри от лондонското.

Да ви кажа ли една малка лондонска тайна? Най-доброто място за бекон с яйца е едно денонощно кафене на Фулъм Роуд, което се казва Vingt-Quatre.”

*

Вивек Сингх, собственик на три от най-добрите къри ресторанта в Лондон

„Обожавам Сохо – невероятен микс от ресторанти, магазини, иновативно изкуство, магазини и дори будките за улична храна предлагат чудесни неща. За мен Лондон е световната столица на храната.“

*

Борис Джонсън, кмет на Лондон

„Обичам да се разхождам със съпругата си покрай Канала, но с цел – не само защото е красиво и романтично, но и защото там се намира един пъб, който се казва „Narrow Boat”, където сервират фантастични наденички с картофено пюре“.

*

Алекс Хикман, гид на корабче по Темза

Отидете с корабче до Гринуич – едно от най-красивите места в Лондон. Гринуич е свързан с плаването, с риболова и има много ресторанти, кръчми и пазари. Усещането е като че сте в старите времена и точно това обожавам в Гринуич!“.

*

Маргът Купър, специалист по чай

"Работейки в магазин за чай, аз развих страстта си към тази напитка. Според мен в Англия атмосферата по време на следобедния чай е много спокойна. Дори и да е само чаша чай със сладкиш, важното е, че това събира хората и те могат заедно да се насладят на този момент“

Припомнете си и защо англичаните пият чай в 5 следобед.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин