Кафене Циферблат: Тук кафето е безплатно - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кафене Циферблат: Тук кафето е безплатно
Автор: Кристина Кацарска

Съществуването на кафене, в което храната и напитките са безплатни, звучи твърде добре, за да бъде истина, но то е реалност.

“Циферблат” в Лондон е първото заведение във Великобритания от вида плащаш-когато-си-тръгваш (pay-as-you-go). Клиентът не заплаща нищо друго, освен прекараното време в уютната атмосфера – 1,80 паунда на час.

Идеята се заражда в Русия през 2011 г., като днешната бройка на заведенията от веригата там вече достига 11, плюс едно в Киев, Украйна.

“Циферблат” е място, където човек може да се почувства като у дома, свободен е да бъде себе си, да работи, да твори, да чете, да свири на пиано, да използва безплатен wi-fi, но най-вече да се наслаждава на чашата си ароматно кафе в прекрасната компания на своите приятели.

В “Циферблат” хората са свободни да внасят и храна и други напитки с едно-единствено изключение – алкохолът. Тук те имат възможността да приготвят кафето си по своя собствен вкус в своята любима чаша. Наистина, неограничените напитки и храна се изчерпват до кафе, бисквитки и зеленчуци, но в това кафене човек плаща за чудесно прекараното си време, а не за консумацията. А често клиентите оставят и бакшиши, предназначени за благотворителни каузи.

Пастелни цветове, разностранна мебелировка, пейзажи по стените и отпускаща музика превръщат престоя в неописуемо блаженство. А пръснатите из цялото помещение часовници са удобен начин клиентите да следят цената на това удоволствие. Тук спокойно можете да изпиете две чаши капучино за паунд и тридесет и пет (3,20 лв), ако това ви отнеме 45 минути, разбира се. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин