Как да изглеждаме перфектно по време на пътуване - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да изглеждаме перфектно по време на пътуване
Автор: Peika.bg
Как да изглеждаме перфектно по време на пътуване
Снимка: makeup.bg

Когато сме на път е важно да изглеждаме възможно най-добре. Всеки иска да се чувства комфортно в кожата си, прекарвайки цял ден на ново и непознато място, докато открива различни култури и обикаля един напълно нов свят. Независимо къде сме, увереността в себе си е най-силното ни оръжие срещу света. Да не забравяме, че след пътуването ни остават спомените… и снимките! За кого не е важно да изглежда добре на кадрите от невероятните места, които е посетил?

Какво да направим, за да изглеждаме перфектно по време на всяко пътуване?

Обмислете добре дестинацията

Първото и най-важно нещо, като при всяка организация на пътуване, е да знаете къде отивате. Разбира се, че няма да вземете еднакви тоалети за уикенд в Париж и за ски ваканция в Австрия. Така е и с козметиката и грима. Съобразете ги с климата на мястото, което ще посещавате, както и с активностите, които сте планирали предварително.

Заложете на водоустойчиви продукти

Не е нужно да отивате на тропическа ваканция или да планирате да се гмуркате, за да вземете с вас водоустойчиви продукти. Всъщност тяхната цел е не само да издържат на влагата, но да се задържат на лицето ви достатъчно дълго време, че да нямате нужда от освежаване на грима по средата на деня. Така ще можете да се наслаждавате на заниманията си и да не мислите за това как изглеждате, защото със сигурност ще изглеждате добре!

Бюджетни решения

Не взимайте със себе си скъпата луксозна козметика, която използвате у дома. Заложете на по-бюджетни, но в същото време доказали се марки, които ще ви осигурят нужната визия с минални усилия. Такъв е и брандът Golden Rose - златната роза в грима, изградила името си с годините. Продуктите им са изключително достъпни за всички, а същевременно създават уникално покритие, което да издържи дори на най-натоварения ден на един пътешественик.

Сетинг спрей или пудра

Дори и те да не са част от ежедневната ви бюти рутина, подходящият фиксатор е следващата важна стъпка след водоустойчивите продукти. За да сте сигурни, че гримът ви си е на мястото, напръскайте малко фиксиращ спрей върху него преди да напуснете хотела. Така ще си осигурите още една сигурна защита срещу неприятни бюти изненади.

Алтернативни продукти

Голяма част от ежедневната ни козметика има алтернативи, които могат да ни улеснят при пътуване. Твърдите шампоани за коса са чудесен заместител. В грима също има много вариации на течните продукти - фон дьо тени под формата на стик, коректори, дори и почистваща и измивна козметика за лице.

И не забравяйте, че по време на път неприятните изненади никога не са изключение. Непредвидени ситуации, закъснения на полети и дори изгубен багаж - всичко се случва. Дългогодишните пътешественици знаят, че понякога подобни случаи са неизбежни. Винаги прибирайте най-ценните си вещи в ръчния багаж, който ще бъде неизменно до вас. Ако сте от любителите на грима и козметиката, вземете и нея с вас на борда на самолета.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин