Как да намерите нови приятели на път - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да намерите нови приятели на път
Как да намерите нови приятели на път
Снимка: Thinkstock/Guliver

Първото правило за намиране на нови приятели на път е, че няма правила за намиране на нови приятели на път. Нещата винаги следват своя собствена логика, непонятна за пътуващия човек и хората, които среща. Но ето все пак няколко препоръки, които могат да се окажат полезни:


Не бъдете срамежливи. Не се чувствайте застрашени от непознатите хора. Приближете се и приятелски поздравете. Дори разговор за времето е добро начало, ако нищо друго не ви идва на ум. Или просто чистосърдечно признайте, че си търсите някого, с когото да пийнете по бира.

Изберете подходящ момент. Придържайте се към обществени места с много хора, фоайета на хотели, заведения. Ако започнете разговор в тоалетната на бар, например, може и да предизвикате някои съмнения.

Намерете обща тема. Например, споделете нещо интересно, което знаете за страната, от която идва човекът. Това винаги прави добро впечатление. Или просто проявете любопитство. Хората се чувстват поласкани, когато някой се интересува от родината им.

Не засягайте щекотливи теми. Избягвайте противоречиви теми като религия и политика, без които можете да водите чудесни, приятелски разговори.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Охльо Бохльо, 11.10.2013 | 15:48
трябва да сме отворени и усмихнати :)
Абонирайте се за нашия бюлетин