Как да се придвижваме на достъпни цени във Венеция? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да се придвижваме на достъпни цени във Венеция?
Автор: Peika.bg
Как да се придвижваме на достъпни цени във Венеция?

Венеция е един от най-красивите градове в света, но също така е известен като скъпа дестинация. С много от основните забележителности, разположени около популярния площад „Сан Марко“, е изкушаващо да седнете в съблазнителните скъпи барове и ресторанти и да останете възможно най-близо до площада. Но посещението във Венеция не трябва да струва прекалено много. Ето няколко полезни съвета и трикове, които ще ви помогнат да спестите пари в плаващия град.

Гондоли

Придвижването из самия град обаче е малко по-скъпо. Гондолите, макар и много романтични, никога не се използват от местните жители – те наистина се движат само за туристи и има фиксирани цени: частно 30-минутно каране на гондола ще струва 80 евро и тази цена ще се увеличи само ако планирате да ходете през нощта или ако искате серенада от вашия гондолиер. Ако искате да изпитате секачите гондола без на по-достъпна цена, помислете дали да не вземете трагето. Това е вид по-голяма гондола, която ще ви позволи да преминете Гранд канала в определени точки само за 2 евро - стига да сте готови да споделете пътуването си с непознати.

Водни автобуси и таксита

Водните таксита също са популярен избор за навигация в града и вероятно ще се почувствате като филмова звезда, докато излитате до дестинацията си с тези моторници. 

Вапоретото или водният автобус е добър вариант. Единичните билети все още не са евтини, струват 7,50 евро на пътуване, но има по-рентабилни билети, които съществуват в помощ на туристите и местните жители. В зависимост от продължителността на престоя си, можете да закупите 24-, 48- или 72-часови билети (важи и за всички автобуси между Местре и Венеция – но не и за автобуси от летището), или билети с продължителност цяла седмица.

Ако планирате да останете още по-дълго, може би си струва да инвестирате в карта Venezia Unica. Предварително плащате солидна сума за карта – цените варират в зависимост от това къде живеете – местните получават най-добрата сделка, а чужденците плащат най-много. Картите издържат до пет години, така че ако планирате няколко пътувания до Венеция, това определено ще ви спести пари в дългосрочен план. 

Разходка

Най-евтиният начин за придвижване във Венеция, разбира се, в пеша. Ако отседнете в самата Венеция и планирате да сте там повече от няколко дни, разходката из този красив град е фантастичен начин да стигнете от едно място до друго. Венеция е лабиринт, но да се загубиш за кратко във Венеция е доста романтично, не смятате ли? Разходката пеша е най-добрият начин за опознаване и преживяване на този красив град.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин