Как да спите по-добре в каравана? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да спите по-добре в каравана?
Автор: Peika.bg
Как да спите по-добре в каравана?

Къмпингуването с каравана е чудесен начин да се насладите на природата и да се измъкнете от шума и суетата на градския живот. Освен това създава условия за чудесна ваканция!

Ползите от караваната са много. Това е мобилен, временен дом с много място за съхранение и свобода да изследвате различни кътчета и да се наслаждавате на разнообразни дейности със семейството и приятелите. Но спането в каравана означава доста друскане и не винаги може да бъде приятно. Все пак има нчаини това положение да се подобри!

Надяваме се, че тези идеи ще ви помогнат да спите по-добре във вашата каравана по време на следващото ви странстване!

Настройте матрака си

Леглата в караваните не са като тези у дома, в които можете просто да лгнете и да заспите. Те са поставени на няколко стъпала по-високо, отколкото бихте очаквали. И повечето производители не са имали предвид думата "удобни", когато са ги конструирали. Така че не пестете от закупуването на висококачествен матрак за спане.

Важно е да се отбележи, че размерите на матраците за каравана могат да бъдат до 12-13 см по-къси или по-тесни от обикновените легла. Запасете се с няколко вида одеяла, възглавници и чаршафи, които да използвате през цялата година. Никога не знаете кога ще трябва да ги използвате.

Светлината

Трудно е да заспите, ако блясъкът на слънцето, светлините на паркинга или каквато и да е външна светлина влияят на качеството на съня ви. Поставянето на затъмняващи щори ще гарантира, че светлината няма да прониква отвън. С правилната завеса ще можете да изключите да блокирате слънцето, когато е твърде ярко. Маската за сън също може да ви помогне да спите дори и при най-лошия шум. И накрая, можете да позиционирате вашата каравана на сянка и да спестите малко пари.

Как да спите по-добре в каравана?

Температурата

Няма как да се насладите на почивкта си, ако ви се налага да спите в горещ фургон. Климатик или вентилатор и подходящ матрак ще поддържат вашата каравана хладна и комфортна дори в най-горещото време. Ако ви е студено, винаги има къде да поставите електрическа печка.

Спането върху нещо, което позволява вентилация, като матрак с пружинна кутия, също може да помогне. Добавете охлаждаща или нагревателна подложка към леглото си през нощта и поддържайте температурата в спалнята си постоянна.

Изберете правилния къмпинг

Прочетете отзиви от други хора онлайн, когато избирате място за къмпинг. Вземете под внимание шумовете, които могат да ви държат будни, като оживена улица, железопътни линии или летище.

Проучете какви са ограниченията и удобствата на къмпинга. Има ли видими фактори, които биха могли да ви разсейват, като натоварен къмпинг или детска площадка?

Как да спите по-добре в каравана?

Изравняване

Ако вашата се клати прекомерно, най-добре е да я изравните, когато е паркирана. Използването на банята през нощта може да смути или да събуди цялото семейство с подскачането на превозното средство.

Нивелирането на вашата каравана ще я стабилизира през нощта и ще гарантира, че всички ще успет да си починат. Освен това трябва да паркирате вашето превозно средство върху равни, твърди повърхности.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин