Как да стегнете багажа за уикенда (видео) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да стегнете багажа за уикенда (видео)
Автор: Лия Панайотова
Как да стегнете багажа за уикенда (видео)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Почти всеки обича да пътува, но познавате ли някой, който да обича опаковането на багаж? Куфарите винаги са твърде малки за всичко, което ви се иска да вземете, или пък когато са достатъчно големи, взимате какви ли не излишни глезотийки, като кристалния пепелник например, а после ви трябва поне един отбор хамали, който измъчено да мъкне всичко към уречената дестинация. 


Освен това, когато стигнете закъдето сте тръгнали, обикновено се оказва, че сте си взели балната рокля, респективно фрака, но сте забравили разни маловажни неща като четката за зъби и очилата, без които не виждате на повече от три пръста разстояние. Освен това горепосочените облекла са толкова измачкани, че повече приличат на постелката на кучето ви отколкото на нещо, което става за обличане. В този момент през стиснати зъби си спомняте за тягостно изготвените списъци с необходимите вещи, както и за безсънната нощ, която сте прекарали преди пътуването, за да натъпчете всичко в последния момент.

Изобщо – опаковането на багажа е нещо, което е в състояние тотално да скапе хубавото ви предваканционно настроение. Е, тук идва времето да ви кажем, че сме на път да разрешим всичките ви проблеми! Добре де, може би не всичките, но поне тези, свързани с опаковането на багажа. 

На първо място – важна е подготовката. По този повод, стюардесите от една от най-големите авиокомпании, на които се налага да пътуват доста често, съветват да предприемете определени мерки, вместо просто да изсипете съдържанието на чекмеджетата от шкафа в куфара. Извадете всичко, което смятате да вземете и го разстелете на пода, леглото или друга равна повърхност по ваш избор. След това, колкото и да не ви се иска, махнете поне една трета. Така или иначе е ясно, че няма да използвате всичко, по-добре да си спестите усилието от яростното тикане в куфара.

След като надвиете въпроси като „Дали пък сакото и лачените обувки няма да ми потрябват на село?“ , ви предлагаме да изгледате следващото видео и да се отървете от багажните мъки веднъж завинаги.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин