Как да вдъхновите децата си за пътешествия - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да вдъхновите децата си за пътешествия
Автор: Peika.bg
Как да вдъхновите децата си за пътешествия

Понякога родителите са толкова погълнати от приготовленията за Голямото пътуване, че забравят за най-малките.

Очакването и приготовленията за семейните ваканции истински ще развълнуват децата и ще ги накарат да се почувстват важни участници. Освен това ще ги запалят по пътешествията от най-ранна възраст. Ето няколко идеи как да вдъхновите децата за предстоящите пътувания:

Вземете си карта на света или илюстриран атлас

Само като им покажете как изглежда светът, вие ще поставите началото на един процес: осъзнаването на това колко много места имат да посетят. А картинките в атласа ще събудат любопитството им.

Направете списък с желания за ваканцията

Разкажете на децата си къде ще пътувате, какво могат да видят там, къде може да се отбиете... Накарайте ги да направят списък (с думи или с картинки) на нещата, които биха искали да видят и направят.

Включете ги в подготовката

Почивката е за цялото семейство, така че нека всички участват в подготовката. Дайте на децата малки задачи според възрастта, с които да ги накарате да се чувстват важни. Това може да включва – да помолят съседа да събира пощата ви, да открият шнорхела от миналата ваканция и др.

Нека всеки избере поне по едно забавление

За да сте сигурни, че всички ще са доволни, нека всеки избере по едно забавление, което ще бъде включено в общата програма. Децата може да искат ден в аквапарка или среща с морски пират. Така ще сте сигурни, че очакват почивката с нетърпение.

Направете обратно броене

Отброяването на оставащите дни до началото на пътуването е особено вълнуващо за децата (и за възрастните също, макар че често се правят, че не се интересуват толкова).

Пригответе малка раничка

Пригответе по една малка раничка за всяко от децата си и ги накарайте да стегнат багажа си за нея сами. Вътре може да се окажат любимата играчка, електронна игра, моливи и листове за рисуване. Децата ще се чувстват по-добре като знаят, че носят частица от дома си на гръба си, независимо дали са в първи или в седми клас.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин