Как да завладеем Рим с ограничен бюджет? - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да завладеем Рим с ограничен бюджет?
Автор: Peika.bg
Как да завладеем Рим с ограничен бюджет?
Снимка: pexels

Рим, древният град на цивилизацията и силата, който е продължил своето наследство до наши дни. Неговият чар и вечна красота са сами по себе си чудо на света.

Потопете се в донякъде неоткрита вселена, като предприемете полезно и евтино пътуване до тази вдъхновяваща дестинация.

Тази статия ще ви насочи в правилната посока за вземане на разумни решения буквално за това как да завладеете този необятен свят, който е Рим, без да пръскате парите си излишно.

Ниска цена на билет за полет

Избягвайте да пътувате около празници или в най-натоварените месеци - пиковия сезон, за да избегнете разбира се и силно завишените цени на билетите. С нискотарифни авиокомпании можете да получите някои наистина евтини полети до столицата на Италия. Проверете дали пътуването само с ръчен багаж с някои компании няма да ви излезе доста по-евтино, оставете ненужните неща вкъщи и грабнете това приключение.

Най-доброто време от годината за пътуване до Рим

Интересното е, че един от най-евтините периоди на годината за посещение на Рим е август, поради факта, че всички местни се отправят към чужбина през лятото. Въпреки това, ако копнеете за релаксиращо уикенд бягство, ние бихме ви отклонили от този горещ летен месец, тъй като по време на училищните ваканции Рим се превръща в кошмар – не по начина, по който искате да изживеете такова зашеметяващо място. Другото евтино време от годината за посещение в Рим е есента до началото на зимата, особено ноември и първата половина на декември, тъй като туризмът е доста ограничен. Самият Рим също е интересен и красив през по-студените месеци, тъй като можете да прекарате по-голямо време в разглеждане на чудесата му, вместо да се топите в невероятната жега. Навсякъде от януари до март също е също толкова евтино за посещение поради дъждовното време, което е често срещано. Но ако това не ви отдалечава от страхопочитанието на Рим, това е идеалният момент да отидете по отношение на спестяването на солидна сума пари.

Настаняване – ключово местоположение ниски цени

Често изглежда твърде хубаво, за да е истина, за да получите това отлично местоположение, особено перфектна комбинация от комфорт и местоположение, но ако се задълбочите достатъчно в търсенето, можете да откриете, че тази мечта е реалност. 

Хотели:

Хотел Солис - този зашеметяващ 3-звезден хотел се намира точно до Колизеума.

Хотел Gambrinus - изключителен 4-звезден хотел в стил от 19-ти век точно срещу крайната гара.

AirBnb:

Къщата на Силвия: този красив апартамент на самообслужване от Airbnb има възторжени отзиви за качеството на дома и гостоприемните домакини. Вземете го, докато можете!

Casa dei Papi: този идеално разположен имот ще ви вдъхне страхопочитание от богатата италианска култура, която е толкова силно присъстваща в целия град.

Евтини, но хубави ресторанти

Потопете се в автентична италианска кухня по правилния начин. Ето добре подбран списък с най-добрите италиански ресторанти, които Рим може да предложи, за много по-евтино, отколкото може да очаквате!

- Хапнете зашеметяващи пици, за които си струва да говорите с години, в прекрасния ресторант, само на минути от Ватикана! Очаквайте да платите около €10 за най-невероятната пица, която сте яли в живота си.

- Открийте истинска наслада за сетивата от ресторант, наречен Que Te Pongo, който е олицетворение на римската култура. Насладете се на разнообразие от морски дарове в движение и задоволете желанието си за нещо малко по-различно.

- Насладете се на тази дългоочаквана истинска италианска пица във Forno Campo de' Fiori, който продава най-забележителната пица на парче, на цени, на които просто няма да повярвате – твърде хубаво е, за да е истина.

Безплатни събития

Рим предлага толкова невероятни безплатни събития, които ще ви стимулират и вдъхновяват безкрайно. 

Festa Internationale di Roma: съответстващ на емблематичния си филмов статут, този фестивал е връх на своята търговия, привличайки както звезди, така и посетители.

Римски джаз фестивал: насладете се на магията на тези великолепни музикални шоута от октомври до ноември!

Оперен и театрален сезон: не пропускайте този грандиозен танц, пеене, оперна феерия, която започва в средата на октомври; ще се насладите на жизнената атмосфера, която създава.

Избирането на времето от годината, в което посещавате Рим, е от решаващо значение. Наистина можете да получите най-доброто за парите си, стига да направите правилно проучване! Открийте абсолютно ненадминатия град Рим и се почувствайте напълно презаредени, след като сте похарчили почти нищо.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин