Как се играе ези-тура за пътешественици - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как се играе ези-тура за пътешественици
Автор: Албена Пехливанова
Как се играе ези-тура за пътешественици
Снимка: Thinkstock/Guliver

Пътуването е забавление, игрите са забавление. За двойно забавление съберете двете неща и ще получите спокоен семеен следобед, пълен с нови открития (дори и само на няколко пресечки от дома ви).


Ези-тура за пътешественици е игра, в която се оставяте на случайността да си свърши работата. Подходяща е и за деца, и за пораснали деца. Нужно ви е само хубаво време.

Вземете монета (стойността й е по ваш избор, може и да е чуждестранна за по-интересно). След това излезте от дома си и на всяко кръстовище хвърляйте ези-тура. Предварително уточнете посоките – примерно:

ези – ляво

тура – дясно

калъч и всякакви други състояния – направо

Така не само ще стигнете до улици, на които вероятно никога не сте стъпвали, ами и ще забележите куп подробности, които досега са ви убягвали. Стара-прастара къща с един яркочервен прозорец. Или табела, останала от соца, на която пише „Граждани, пазете чистота!“.

Ези-тура за пътешественици има много варианти и можете да я доразвиете:

а) Съберете представители на няколко поколения – примерно баба, мама и внуче – и на всеки ъгъл всеки трябва да разкаже какво знае за това място, какво си спомня, какво интересно му се е случило точно тук. Бабата ще разкаже за продавача на лимонада, който е минавал точно от тази улица с количката си, детето ще си спомни как се е запознало със съседското момче и са си играли до тъмно...

б) не тръгвайте от дома си, а изберете за стартова точка някое място далеч от дома си.

в) можете да играете Ези-тура за пътешественици дори и когато сте на екскурзия и нямате карта на непознатия за вас град. И без това нямате крайна цел, оставете се на случайността. 

г) може вместо да си спомняте, да си представяте, че сте на някое далечно и екзотично място. Тази полусъборена къща е зловещият замък на някой зъл магьосник, а катерушката-слон е истински индийски слон на местния махараджа...

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин