Какви са ползите от воденето на дневник за пътешествия? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какви са ползите от воденето на дневник за пътешествия?
Автор: Александра Любова
Какви са ползите от воденето на дневник за пътешествия?

Четенето на книга е едно много различно преживяване, което не може да се сравни с нищо друго.

Тя ни пренася в друга реалност и ни прави преки наблюдатели на дадена история. Книгата е най-бързото средство да пътуваш дори от удобното кресло вкъщи. Те ни учат и обогатяват. Попадаме в нови световете и дори откриваме себе си.

Представете си колко хубаво би било да можете да се върнете назад във времето и да преживеете някой хубав спомен наново. А ако това наистина има как да се случи?

Воденето на дневник намалява нивата на стреса. Пътуванията също се борят с това и веднага подобряват общото ни състояние. Те ни изваждат от рутината и ежедневните задължения и проблеми, дават ни почивка от работата и самата смяна на обстановката освобождава ума ни, прави ни по-щастливи, по-отпочинали и по-енергични.

Какви са ползите от воденето на дневник за пътешествия?

След като сме се върнали от почивка и сме посетили някоя дестинация, спомените ни са много пресни и можем дълго и с вълнение да разказваме на приятели какво сме преживели и какво ново сме видели. С минаването на времето обаче тези спомени започват да избледняват и дори снимките понякога не могат да ни върнат към този момент. А колко хубаво би било да си спомним за преживените мигове, за забележителностите, които сме видели, за местата, на които сме били.

Какви са ползите от воденето на дневник за пътешествия?

Воденето на дневник ще ни даде възможност да запишем чувствата си по време на пътуването, какво ни е направило впечатление, какви са били хората, каква храна сме опитали, какво ново преживяване ни се е случило. След време сами ще можем да се потопим в собствената си история и да си припомним хубави моменти. Винаги ще можем да дадем съвет на приятели и роднини къде да отидат, какво да посетят, къде да седнат на обяд, защото там ни е харесало. Можем да си запазим и прикачим в дневника картички от дестинацията, на която сме били, билет от самолет/музей/лунапарк, което ще ни докосва отново и отново до приказния момент, който сме преживели.

Какви са ползите от воденето на дневник за пътешествия?

Не е нужно да сте писатели, за да напишете накратко за ваше пътуване. Всеки един обикновен тефтер ще ви свърши прекрасна работа. Записвате като заглавие дестинацията, например Париж,Франция. Пишете си датата на тръгване и тази на пристигане. Ако сте ходили със самолет или някакво друго транспортно средство може да залепите билетите, това ще направи вашата книга по-атрактивна и интересна. Тези малки "доказателства" придават още по-автентичен вид на историята и ви карат да се качите на машината на времето, която ще ви отведе точно там, където сте били. Набързо можете да опишете местата, които сте посетили - музеи, природни забележителности, кои градове, като отново можете да добавите вашите "лични доказателства". Записвайки хотелите и ресторантите, които сте посетили ще можете да си припомните къде най ви е харесало, какво точно и защо. Храната, която сте опитали, емоциите, които сте изпитали, дори ароматите, които сте усетили ще бъдат увековечени във вашата лична книга с вашите лични преживявания.

Какви са ползите от воденето на дневник за пътешествия?

Това ще ви даде възможност емоциите и спомените ви да са на една страничка разстояние. Отваряте дневника и сте там. Докато прочитате редовете, в които пламенно сте записвали всичко, което е събудило вашия интерес и емоциите ви, за миг вие ще успеете да се пренесете на това място отново. Това ще бъде вашето малко бягство от реалността. Можете да сложите и няколко любими снимки от пътуването, които показват запечатани хубави моменти. След време можете да покажете този дневник на децата си като им разказвате най-подробно за места, на които сте били преди толкова години. Със сигурност ще събудите интереса им като ги пренесете на това място с една вълнуваща история. Може да пожелаят да го посетите отново заедно, а вие ще знаете къде да ги заведете.

Какви са ползите от воденето на дневник за пътешествия?

Направете вашите пътувания още по-запомнящи се като ги увековечите във вашата ръчно написана книга с преживявания. Разходката в хубавите спомени винаги е полезна и носи положителни емоции. Запаметете завинаги пътуванията и се връщайте към тях винаги, когато имате нужда от усмивка. Пътувайте повече и попълвайте дневника си с преживявания! Има толкова много интересни места по света, които ви очакват!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин