До Чикаго и назад - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
До Чикаго и назад
Автор: Александра Любова

Чикаго, този забележителен мегаполис има с какво да привлече вниманието на всеки човек, независимо от предпочитанията и вкусовете му.

Ветровитият град, лежащ по бреговете на Мичиган, впечатлява с интересна архитектура, изкуство и множество културни атракции.

Чикаго има какво да предложи и в сферата на спорта, по-точно на американския футбол с техните "Чикагски мечки", баскетбол отново "Чикагски мечки" и бейзбол "Chicago White soх" и "Cubs". Може да не се интересувате от спорт и сега за първи път да чувате имената на тези отбори, но със сигурност сте чували за Пикасо. Художникът прави 15-метрова скулптура в Чикаго, която става известна като "Чикаго Пикасо".

 

Градът става световноизвестен център на архитектурата и има защо. Центъра на града, там където са позиционирани небостъргачите, привлича погледите и е смятан от мнозина за един от най-красивите в света. Дори тези, които ще оплюят грандоманията, вечер, наблюдавайки залеза над езерото Мичиган, гледайки хилядите светлинки в тъмнината, поне за секунда ще бъдат разколебани за мнението си.

Мичиган авеню е притегателен център не само за туристи, но и за хора от съседните градове, дошли на шопинг и разходка. Тук са съсредоточени магазините на известни дизайнерски марки, на витрините, на които всяка дама би въздишала дълго.

Signature lounge - мястото, на което можеш да изпиеш кафето си на 96-ия етаж с 360-градусова гледка. Кафените напитки не са от силните страни на американците, но дори и тяхното кафе се преглъща много лесно с такава спираща дъха панорама.

Начините за разходка из града могат да бъдат различни и интересни. Може да се разходите пеша, да се качите на лодка по Chicago River или да се качите на туристическо автобусче, където ще получите подробна информация за всяка по-интересна сграда и забележителност.

В центъра на мегаполиса е Millenium Park. Създаден е по случай новото хилядолетие. Може да завладее с модернистична архитектура, простирайки се покрай езерото и преливайки в Грант парк. Тук се провеждат ежегодните летни фестивали. Това е едно от идеалните места за отдих в града, което дава почивка от забързаното ежедневие, работата, офисите и големите сгради. Тук сякаш спокойствието проправя своя път между високите небостъргачи, за да кацне на рамото ви, докато седите на някоя пейка, загледани в далечината.

Езерото Мичиган е източната граница на Чикаго. Ако изключим това, че не мирише на море, няма по какво да познаете, че това е езеро. На където и да погледнете няма да видите отсрещен бряг. Водната шир се простира докъде ви стига погледът.

Големи плажове, паркове и пристанища се редят по дължината на брега. Разходка пеша, с колело или с ролери, може да ви накара да потънете в зеленината на парковете по крайбрежието. Там животът кипи. Частни яхти и круизни корабчета плават по езерото, а от там се разкрива панорамна гледка, която може да стои в колекция от най-добрите картички.

Освен центъра, има и много други квартали, които можете да видите. Някои от тях ще ви впечатлят с европейския си облик, други със скъпите и елегантни къщи, трети с младежко излъчване, а някои просто няма да ви впечатлят с нищо.

Чикаго е един от градовете с най-много емигранти. Тук се намира най-голямата българска колония в САЩ. Неслучайно едно от най-оживените кръстовища в центъра е кръстено на българския писател Алеко Константинов. По повод 120-ата годишнина от смъртта на автора, името му вече стои на чикагската улица. На тази улица се намира един от първите центрове, в който се събирали българските мигранти в САЩ през 90-те години.

Образът на Чикаго е запомнящ. Ще остане в съзнанието ви като красив град с различни хора, интересни места за прекарване на времето, почивката или разходката. Струва си да се посети Чикаго. Вие какво мислите?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин