Какво да правите в летен дъждовен уикенд? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво да правите в летен дъждовен уикенд?
Автор: Виктория Трифонова
Какво да правите в летен дъждовен уикенд?

Ще вали ли, няма ли да вали? Вече няколко месеца си задавам този въпрос, когато си правя план за дългоочакваните събота и неделя. Тъй като никога не успявам да предвидя с точност метеорологичните условия, съставих този кратък наръчник за оцеляване в дъждовен уикенд.

1. Настолна игра с приятели, чиито планове също са пропаднали

Ако вашите планове са пропаднали заради поредния тропически дъжд, то и тези на вашите приятели най-вероятно също не са видели бял ден. Затова можете да вдигнете телефона и да ги поканите да изиграете някоя игра заедно. Скарбълът и Диксит са класики. Ако пък нямате нито една от тях или сте традиционалисти, винаги можете да разчитате на тестето с карти и "Не се сърди, човече“-то.

2. Дъждовен уикенд в идеалното време за вана

Топла вана, ароматни свещи и джаз са идеалното противодействие на дъждовния ден. Самата мисъл кара човек да се отпусне и да забрави умората от трудните (вероятно също дъждовни) делници.

3. Поспете

Всеки ден, когато алармата звънне, и през вашата глава най-вероятно минава само една мисъл „Само да дойдат събота и неделя и така ще се наспя!“ Но това рядко се случва, особено в топлите летни уикенди, когато гледаме да се възползваме от всеки свободен момент. Затова дъждът понякога ви дава възможност да си починете истински. Така ще съберете повече сили за следващото приключение.

4. Прочетете книга

Вероятно и на вашето, както на моето нощно шкафче стои поне една книга, която се каните вече няколко месеца да прочетете, но все не ви остава време. Когато тръгвате нанякъде, я слагате в куфара с мисълта „Ей сега ще я прочета вече!“ А страниците остават неразлистени, само кориците се нагъват. Но ето сега е моментът. Направете си топъл чай с мед, седнете на удобно кресло и се гмурнете в сюжетната линия.

5. Отговорете на всички забравени съобщения и имейли

Лошото време, било то зимата или лятото, е подходящ момент да се свържете със стари приятели, които не сте чували отдавна и на които все не остава време да звъннете.

6. Лятно почистване

Лятното почистване може да не е толкова популярно както пролетното, но целта е същата. Дъждовният уикенд ви дава идеалната възможност да почистите гардероба от всички дрехи, които вече не носите; хладилника - от всички храни с изтекъл срок на годност; гаража - от всички неща, които знайно или незнайно как са попаднали там.

7. Отделете време за себе си

Ако пък не ви се спи, чисти или играят игри, можете да отделите малко време за себе си. Фитнес, масаж или фризьор са перфектните начини да се почувствате добре в почивните дни, когато дъждът не спира.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин