Какво можете да видите в Карлсруе за един ден - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво можете да видите в Карлсруе за един ден
Автор: Елена Исаева

Карлсруе е малко немско градче, което се намира близо до границата с Франция на живописната река Рейн. Градът е много красив и определено има какво да видите в него.

Дворецът в Карлсруе е първото място, което задължително трябва да посетите. Няма как да не го намерите, тъй като благодарение на плана на града, почти всички улици водят към двореца. Настоящата барокова фасада на сградата датира от втората половина на 18 век, а характерният купол, който се издига в средата е построен през 1785 г.

Какво можете да видите в Карлсруе за един ден
Снимка: pixabay.com

 

Друго интересно място, което ще се хареса най – вече на почитателите на изкуството е Държавната художествена галерия. Сградата е построена през 1840 г. в неокласически стил и вътре може да намерите разнообразие от европейско изкуство. Вътре ще откриете Албрехт Дюрер, Лукас Кранах стари, Ханс Балдунг, Рубенс, Каспар Давид Фридрих, Делакруа, Гюстав Курбе, Дега, Писаро, Гоген и Сезан и много други майстори и техните шедьоври.

Държавният природонаучен музей също е доста интересна и посещавана спирка по пътя на всяка разходка в Карлсруе. Най – впечатляващият екземпляр тук е скелетът на гигантски саламандър, който дори си има име – Андриас. Той е открит през 1726 г.

Какво можете да видите в Карлсруе за един ден
Снимка: pixabay.com

 

Ботаническата градина на града е още едно прекрасно място, на което може да се разходите и да се насладите на стотици различни растителни видове, кой от кой по – интересни и цветни.

Когато сте в Карлсруе не пропускайте и историческия площад, на който ще видите една пирамида – гробница, заимствана като проект от египетските пирамиди. Тя е гробница на основателя на Карлсруе - Маркграф Карл III Уилям.

Друго място, което не бива да пропускате е градският зоопарк. Той отваря врати през 1865 г. мястото е много впечатляващо – цели 22 хектара, на територията на които има различни зони – морска, с голям басейн, хималайска и други, в които пък ще откриете доста видове животни, над 200.

Разбира се, освен всички изброени забележителности, които има в тази статия, не забравяйте да отделиъе малко време и за самия град, да се разходите по красивите му улици, да хапнете нещо от местната кухня в някое малко, кокетно ресторантче или просто да изпиете едно кафе в някое кафене в града.

Карлсруе е красиво и спокойно място, на което може да си починете от големите немски градове, в които животът не спира да кипи и човек има чувството, че те никога не спят. Докато Карлсруе е един от тези малки градове, в които може да се насладите, както на доста забележителности, така и на релаксираща разходка по малки улички, сред красиви сгради. Все пак точно по този начин може да усетите атмосферата на даден град, чрез една разходка, на която нямате за цел да видите нещо конкретно, а просто да се насладите на самия град и кой знае може да откриете нещо, което дори местните не познават достатъчно добре. Изгубете се сред този малък разкошен град и намерете спокойствието и чистотата на немската провинция. Определено няма да съжалявате, ако изберете Карлсруе за следваща дестинация. Градът има много какво да предложи на всеки, който е решил да се наслади на неговата красота.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин